Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 15:25

Θετική εικόνα για την παραβατικότητα παρουσίασαν στον υπουργό Χρυσοχοΐδη οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης

Πολιτικά ευγενείς ήταν απέναντι στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, Θανάσης Βασιλόπουλος και Γιώργος Αθανασόπουλος, όσον αφορά τα φαινόμενα παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην περιοχή, λέγοντας ότι είτε δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα είτε η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν. Ο μεν δήμαρχος Καλαμάτας είπε στον υπουργό ότι “είναι αλήθεια ότι δεν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που ενδεχομένως παρατηρούνται αλλού”. Ο δε δήμαρχος Μεσσήνης ανέφερε ότι “κατά γενική ομολογία τα πράγματα έχουνε βελτιωθεί” σχετικά με την παραβατικότητα στο Δήμο του...

Ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης από την πλευρά του τόνισε ότι “έχουμε περιορίσει σημαντικά την παραβατικότητα στο Νομό Μεσσηνίας, νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο, αλλά ποτέ με την παραβατικότητα δεν πρέπει να ευφησυχάζουμε”. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, το πρωί παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας, το οποίο λειτουργεί στο Δημαρχείο της Αριστομένους. 

Την τελετή του αγιασμού έκανε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, ενώ παραβρέθηκαν στελέχη της δημοτικής αρχής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Πολίτης, ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου Παναγιώτης Πούπουζας, ο διοικητής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας Ηλίας Αξιοτόπουλος κ.ά

Μετά την τελετή του αγιασμού έγιναν ομιλίες, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, από τον δήμαρχο, τον υπουργό και τον αρχηγό. Στη συνέχεια ο υπουργός ξεναγήθηκε στα γραφεία του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων. Ακολούθως μίλησε σε σύσκεψη με προέδρους Κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας που αντιμετωπίζουν προβλήματα παραβατικότητας και σε άλλη σύσκεψη με στελέχη και προσωπικό των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ακολούθως επισκέφθηκε τη Μεσσήνη. 

Στ.Μ.