Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 18:58

Τι ζήτησε ο δήμαρχος Μεσσήνης από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Την παραμονή στη Μεσσήνη της αστυνομικής δύναμης με την οποία ενισχύθηκαν οι τοπικές δυνάμεις, μετά τα γεγονότα της δολοφονίας νεαρού διαρρήκτη τσιγγάνου, καθώς και την ένταξη της Μεσσήνης στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων για την πρόληψη της παραβατικότητας και εγκληματικότητας, ζήτησε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος τον επισκέφθηκε, συνοδεία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, στο γραφείο του…

Ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι η ανοχή στην εγκληματικότητα και παραβατικότητα είναι μηδενική και τόνισε ότι εάν χρειαστεί όχι μόνο θα παραμείνει η επιπλέον αστυνομική δύναμη στη Μεσσήνη αλλά θα έρθει επιπλέον ενίσχυση. Επίσης σημείωσε ότι έχει συζητήσει με το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, για την τοποθέτηση καμερών σε χωριά του Δήμου Μεσσήνης και την εποπτεία από το Συντονιστικό Κέντρο που λειτουργεί στην Καλαμάτα από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία. 

Ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι πέντε μόλις ημέρες από τη ανάληψη των καθηκόντων του ως δημάρχου, τον πρώτο υπουργό που επισκέφθηκε ήταν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, γιατί τα φαινόμενα παραβατικότητας, είτε λόγω συγκυρίας είτε λόγω ασκούμενων πολιτικών κατά τα προηγούμενα χρόνια, όπως είπε, είχαν φτάσει σε ακραία επίπεδα. Ο δήμαρχος Μεσσήνης είπε ότι “κατά γενική ομολογία τα πράγματα έχουν βελτιωθεί”, “αν και περάσμε πολύ δύσκολες στιγμές”, όπως πρόσθεσε. “Η κατάσταση τώρα είναι καλύτερη”, συνέχισε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας όμως ότι το πρόβλημα παραμένει και γι’ αυτό χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, συντονισμένες ενέργειες και εγρήγορση για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας. 

Στ.Μ.