Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 14:06

Τρεις συλλήψεις στο Ασπρόχωμα - Κατασχέθηκαν πάνω από 4.250 λίτρα λαθραίων ποτών

Τρεις συλλήψεις στο Ασπρόχωμα - Κατασχέθηκαν πάνω από 4.250 λίτρα λαθραίων ποτών

Δύο γυναίκες συνέλαβαν χθες στο Ασπρόχωμα αστυνομικοί, καθώς μετέφεραν με όχημα οινοπνευματώδη ποτά 408 λίτρων χωρίς νόμιμα παραστατικά αγοράς, κατοχής και διακίνησης. Στη συνέχεια συνέλαβαν έναν άνδρα, ο οποίος με μία από τις δύο συλληφθείσες διατηρούσε εταιρία εμπορίας αλκοολούχων ποτών, ενώ ακολούθησε έρευνα σε αποθήκη όπου βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών, επίσης δίχως τα νόμιμα παραστατικά, σύμφωνα πάντα με όσα ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συλληφθέντες εμπορεύονταν κυρίως τσίπουρο, ούζο, ρακόμελο σε διάφορες συσκευασίες και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις σε συσκευασίες κρασιού, όπου υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το καθεστώς του ειδικού φόρου κατανάλωσης. 

Ειδικότερα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοίνωσε: “Συνελήφθησαν, χθες (29.11.2021) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τρεις ημεδαποί, 42χρονος, 44χρονη και 46χρονη, για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας περί φοροδιαφυγής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 34χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε συνεργασία με το Τελωνείο και το Γενικό Χημείο Καλαμάτας, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω την 42χρονη και την 44χρονη, να επιβαίνουν σε  όχημα και να πραγματοποιούν μεταφορά οινοπνευματωδών ποτών, συνολικού βάρους -408- λίτρων, χωρίς νόμιμα παραστατικά αγοράς, κατοχής και διακίνησης.

Όπως  προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, η 46χρονη συλληφθείσα, μαζί με 42χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη και 34χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται, διατηρούσαν εταιρεία εμπορίας αλκοολούχων ποτών, όπου τουλάχιστον από τις αρχές του Νοεμβρίου του 2021 έως και χθες (29.11.2021), προμήθευαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δίχως όμως να καταβάλλουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον -3.847- λίτρα, οινοπνευματωδών ποτών, σε ποικίλης χωρητικότητας συσκευασίες (φιάλες, ασκοί κτλ), τα οποία κατείχαν δίχως τα νόμιμα παραστατικά αγοράς, κατοχής και διακίνησης, ενώ κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών και δείγματα των ποτών στην Χημική Υπηρεσία για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν νόθευσή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας”.