Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 10:30

Νέα τηλεφωνική απάτη με θύμα υπεύθυνη τουριστικών καταλυμάτων στην Καλαμάτα

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ποσό που υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ αφαίρεσαν, με τηλεφωνική-ηλεκτρονική απάτη, δύο άτομα, σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία, από υπεύθυνη τουριστικών καταλυμάτων στην Καλαμάτα. Τα χρήματα αφαιρέθηκαν στις 13 Φλεβάρη όμως αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας εξιχνίασαν την υπόθεση…

Οι δύο δράστες, μια γυναίκα και ένας άνδρας, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την υπεύθυνη των τουριστικών καταλυμάτων για να κάνουν υποτίθεται κράτηση. Προκειμένου να καταθέσουν το ποσό του ενοικίου στην Τράπεζα ζήτησαν από την παθούσα τον τραπεζικό λογαριασμό, ενώ ακολούθως της απέστειλαν παραπλανητικό ηλεκτρονικό μήνυμα με την εικόνα ιστοσελίδας τράπεζας. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να αποσπάσουν τους κωδικούς του ηλεκτρονικού λογαριασμού και να αφαιρέσουν ποσό άνω των 10.000 ευρώ. 

Στο σχετικό αστυνομικό δελτίο επισημαίνεται: “Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής, που έγινε την 13.2.2022, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, 36χρονης και 37χρονου, για απάτη με υπολογιστή”.