Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 09:49

Φυτώριο με 157 φυντάνια κάνναβης και πάνω από 10 κιλά χασίς στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών

Ολόκληρο φυτώριο με 157 φυντάνια κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένα θερμοκήπια, εντόπισαν αστυνομικοί στην Αγία Κυριακή των Φιλιατρών, σε στάβλο, ενώ προηγουμένως στην αποθήκη της ίδιας ιδιοκτησίας εντόπισαν πάνω από δέκα κιλά χασίς. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 53χρονο ιδιοκτήτη…

Στο σχετικό δελτίο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου επισημαίνονται τα εξής: “Συνελήφθη, χθες (29.3.2022) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τον Τελωνειακό Κώδικα.

Ειδικότερα, χθες (29.3.2022) το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, όπου εντός αποθήκης βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -77,5- γραμμαρίων,  
  • -26- συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους -1.300- γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης,
  • ζυγαριά ακριβείας και
  • -136- σπόροι κάνναβης.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που έγινε σε σταβλική εγκατάσταση παράπλευρη της κύριας κατοικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -10.285,5- γραμμαρίων,
  • -157- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -40- εκατοστά περίπου, τα οποία καλλιεργούνταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο έδαφος και σε πλαστικά κυτία. 

Τέλος, στην κατοχή του 53χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας”.