Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 10:48

Εξαπάτηση ηλικιωμένης, έδωσε σε δράστες δήθεν αστυνομικούς 4.000 ευρώ και χρυσαφικά 20.000 ευρώ!

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μία 79χρονη γυναίκα από την Καλαμάτα έπεσε θύμα απατεώνων που υποδύθηκαν τους αστυνομικούς και τους έδωσε 4.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 20.000 ευρώ, προκειμένου η κόρη της, που δήθεν είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο, να αφεθεί ελεύθερη και να μη σχηματιστεί σε βάρος της δικογραφία. Η αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει γρήγορα την υπόθεση, εντόπισε τους δράστες, τους προσήγαγε, η 79χρονη γυναίκα τους αναγνώρισε ανεπιφύλακτα και θα οδηγηθούν σε δίκη…

Ωστόσο μέχρι τώρα στους δράστες έχουν βρεθεί μόνο 690 ευρώ από τα 4.000 ευρώ και τα χρυσαφικά των 20.000 ευρώ που τους έδωσε η ηλικιωμένη γυναίκα. Οι δράστες που προσήχθηκαν είναι δύο, μια 63χρονη από τη Βουλγαρία και ένας 64χρονος από την Ελλάδα, ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός. 

Οι απατεώνες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την 79χρονη στις 14 Ιουλίου και συγκεκριμένα η 63χρονη της είπε ότι η κόρη της εμπλέκεται σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα και θα πρέπει να πληρώσει προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη και να αποφύγει ποινικές συνέπειες. Το ίδιο απόγευμα το θύμα συνάντησε την 63χρονη και τον 64χρονο και τους έδωσε τα χρήματα και τα χρυσαφικά. Η αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση αξιοποιώντας μαρτυρίες αλλά και τεχνικά μέσα, όπως τηλεφωνικές συνομιλίες. 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου στο σχετικό αστυνομικό δελτίο σημειώνει: “Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, μία περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής, που έγινε την 14.7.2022, στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ατόμων, 63χρονης αλλοδαπής και 64χρονου ημεδαπού, για απάτη.

Ειδικότερα, δράστιδα, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με την παθούσα, προσποιήθηκε την αστυνομικό και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού της προσώπου σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, συναντήθηκε με αυτήν και της απέσπασε χρήματα και κοσμήματα, προκειμένου δήθεν να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες.

Τέλος, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- κινητά και το

 χρηματικό ποσό των -690- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων”.