Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 13:27

Σε μια μέρα έκαναν 11 κλοπές και απόπειρες σε παραλιακές περιοχές των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας

Σε μια μέρα έκαναν 11 κλοπές και απόπειρες σε παραλιακές περιοχές των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΕ Ο ΕΝΑΣ

Ένας 27χρονος Ρομά συνελήφθηκε για 11 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε παραλιακές περιοχές των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας, την Κυριακή 20 Αυγούστου, ενώ ο 30χρονος συνεργός του όταν αντίκρυσε τους αστυνομικούς που τον αναζητούσαν εγκατέλειψε το αυτοκίνητο που οδηγούσε, με τη σύζυγό του μέσα, αλλά και με χρήματα και χρυσαφικά που κατασχέθηκαν…

Οι δυο τους, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, έκλεψαν από ένα σπίτι στον Άγιο Νικόλαο Γαργαλιάνων 300 ευρώ, από άλλο σπίτι στο Βρωμονέρι Γαργαλιάνων 500 ευρώ, ενώ έκλεψαν αθροιστικά περίπου 1.100 ευρώ από αυτοκίνητα στον Λαγκούβαρδο Γαργαλιάνων, στον Καρτελά της Κυπαρισσίας και στον Άι-Γιαννάκη της Ελαίας Κυπαρισσίας.

Ο ένας δράστης, ο27χρονος, συνελήφθηκε σε χωριό της Μεγαλόπολης, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ έχει αφεθεί ελεύθερος. Ο δεύτερος δράστης, ο 30χρονος, εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην περιοχή του Αριοχωρίου Μεσσηνίας, μόλις όμως τους αντίκρυσε εγκατέλειψε το αυτοκίνητο που οδηγούσε, με τη σύζυγό του μέσα, αλλά και με 337 ευρώ, καθώς και χρυσαφικά, που κατασχέθηκαν από την Αστυνομία ως προϊόντα πιθανών κλοπών, όχι όμως αυτών που σημειώθηκαν στις παραλιακές περιοχές της Τριφυλίας.

Στο σχετικό δελτίο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου επισημαίνονται τα εξής: “Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, έντεκα (11) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οχήματα και οικίες παραθεριστών και λουόμενων, αντίστοιχα, τα οποία ευρίσκονταν πλησίον παραθαλάσσιων περιοχών του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη προχθές (21.8.2022) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Πελοποννήσου, 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμα ένα (1) 30χρονο ημεδαπό, που αναζητείται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που

διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, μεσημβρινές ώρες της 20.8.2022, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και τέσσερις (4) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οχήματα, καθώς και δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματικής του δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, τραπεζικές κάρτες, ρολόι, είδη ρουχισμού, ηλεκτρικές μικροσυσκευές, προσωπικά έγγραφα κ.ά..

Τέλος, κατασχέθηκαν τρία οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων”.