Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 09:55

Πιάστηκε 70χρονος στα Λαίικα με πάνω από 6,5 κιλά κάνναβης

Πιάστηκε 70χρονος στα Λαίικα με πάνω από 6,5 κιλά κάνναβης

Με την κάνναβη απλωμένη πάνω στο πανί πιάστηκε χθες, στο Ξηροκάμπι των Λαιίκων, ένας 70χρονος. Βρέθηκαν πάνω από 6,5 κιλά κάνναβης, τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, θα απέφεραν παράνομο περιουσιακό όφελος περίπου 20-25.000 ευρώ. Ο 70χρονος κατηγορείται, πέρα από την παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, γιατί βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα ηλεκτρικό ηλεκτροσκόπιο…

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοίνωσε σχετικά: «Συνελήφθη, χθες (17.10.2022) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 70χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το  Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης).

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αγρόκτημα, όπου σε ειδικά διαμορφωμένη και κατάλληλα εκχερσωμένη περιοχή βρέθηκε να καλλιεργεί -2- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2,5- μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, εντός του αγροκτήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -3- συγκομισμένα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2- μέτρων, περίπου,
  • ποσότητες κάνναβης (φούντα-κλώνοι), συνολικού βάρους -6.700- γραμμαρίων,
  • ηλεκτρικό ηλεκτροσκόπιο και
  • χειροπρίονο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας».