Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 11:03

Πάνω από 30 κιλά κάνναβης και 724 φυτά από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας στην Αθήνα

Πάνω από 30 κιλά κάνναβης και 724 φυτά από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας στην Αθήνα

ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 
Σε φυτώρια κάνναβης είχε μετατρέψει βίλες στο Μαρκόπουλο της Αττικής εγκληματική οργάνωση, την οποία εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, που συνέλαβε δύο άτομα ενώ κατέσχεσε πάνω 30 κιλά κάνναβης και 724 φυτά κάνναβης. Η διακίνηση των ναρκωτικών γινόταν στο κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές στη νοτιοανατολική και στη δυτική Αττική. Η τιμή του γραμμαρίου κάνναβης που διακινούσε η ομάδα κυμαινόταν από 8 ως 10 ευρώ. Η Αστυνομία υπολογίζει ότι η εγκληματική οργάνωση θα αποκόμιζε από τη δράση της ποσό 700.000 ευρώ περίπου…

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοίνωσε σχετικά: «Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εσωτερική καλλιέργεια φυτών κάνναβης και ακολούθως στη διακίνηση της παραγόμενης ποσότητας σε περιοχές της Αττικής.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες (2.5.2023) το πρωί, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων συνελήφθησαν -2- ημεδαποί, ηλικίας 58 και 39 ετών, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.