Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 19:21

Η απουσία του κράτους θα οδηγήσει σε αυτοδικία τους απροστάτευτους πολίτες

Χάρης Κουτσουρόπουλος, Παναγιώτης Νίκας, Θανάσης Μπρούμας Χάρης Κουτσουρόπουλος, Παναγιώτης Νίκας, Θανάσης Μπρούμας

ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Όσο οι κάτοικοι των χωριών μένουν απροστάτευτοι, από μερίδα επιθετικών τσιγγάνων όπως είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας, τόσο αυτοί ωθούνται προς την αυτοδικία για να αυτοπροστατευθούν. Ο δήμαρχος παρουσίασε το κράτος ως αποκλειστικά υπεύθυνο...

...για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, με τους προέδρους της Μικρομάνης, Χάρη Κουτσουρόπουλο και του Άρι, Θανάση Μπρούμα, έγινε για άλλη μια φορά η περιγραφή της πραγματικά αβίωτης κατάστασης που επικρατεί στα χωριά.
Το πιο πρόσφατο περιστατικό αλλά και το πλέον θρασύτατο, οι πυροβολισμοί με καλάσνικοφ, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Άρι, καθ’ όλο το απόγευμα σχεδόν της Καθαράς Δευτέρας! Σύμφωνα με τον κ. Μπρούμα, ο «τυφεκιοφόρος» συνελήφθη σήμερα από την Αστυνομία.
Ο δήμαρχος ήταν εκνευρισμένος με το συγκεκριμένο περιστατικό και μίλησε για κάποιους «που θέλουν να επιβάλουν την παρουσία τους και να δείξουν ποιοι είναι τα αφεντικά στην περιοχή». Υπογράμμισε ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές τέτοιες συμπεριφορές και σημείωσε πως είναι απαράδεκτο πέντε βήματα μακριά από την Καλαμάτα να επικρατούν ο φόβος και η ανασφάλεια.
Ο κ. Νίκας τόνισε ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με μια μερίδα τσιγγάνων και όχι με το σύνολο αυτής της κοινωνικής ομάδας, την οποία σημείωσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει κοινωνικά.
Για την αστυνομία είπε ότι «κάνει το καλύτερο», δεδομένων των ελλείψεων και των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, επέμεινε όμως ότι το κράτος γενικά απουσιάζει από την περιοχή.
Σε ό,τι αφορά το Δήμο, ο κ. Νίκας δήλωσε πως τις νύχτες θα βρίσκονται προληπτικά στα χωριά που μαστίζονται από την παραβατικότητα δημοτικά περιπολικά με αναμμένους τους φάρους.
Ο πρόεδρος της Μικρομάνης, Χάρης Κουτσουρόπουλος, το σπίτι του οποίου «χτυπήθηκε» την Κυριακή από διαρρήκτες που προκάλεσαν και ζημιές, τόνισε ότι η κατάσταση είναι πραγματικά αφόρητη, ότι δεν είναι μόνο οι τσιγγάνοι που κλέβουν και πως η Αστυνομία πρέπει επιτέλους να προστατεύσει και τους κατοίκους της υπαίθρου και να μην ασχολείται μόνο με τη φύλαξη υπουργών, πρωθυπουργών και άλλων πολιτικών.
Ο Θανάσης Μπρούμας, που επίσης έχει πέσει θύμα διαρρηκτών, τόνισε ότι αυτό που συνέβη την Καθαρά Δευτέρα ήταν απερίγραπτο, καθώς έπεφταν ριπές με πολεμικό ντουφέκι σε κατοικημένη περιοχή! Τόνισε ότι στον Άρι δεν υπάρχει πρόβλημα παραβατικότητας πλέον αλλά εγκληματικότητας, καθώς γίνονται επιθέσεις σε σπίτια. Ακόμη σχολίασε ότι για το χωριό είναι είδηση το να ξημερώσει μια μέρα και να μην έχει γίνει κάποια κλοπή.
Σε συνέλευση που πραγματοποίησαν οι κάτοικου του Άρι αποφάσισαν να ενημερώσουν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και αν δεν ληφθούν μέτρα τότε θα προβούν σε κινητοποιήσεις με τους κατοίκους των άλλων χωριών που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.
Στ.Μ.