Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 10:07

Εγκαταλειμμένη φυτεία κάνναβης στη Μακαρία της Μεσσήνης

Εγκαταλειμμένη φυτεία κάνναβης στη Μακαρία της Μεσσήνης

Φυτεία με 50 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρο, τα οποία είχαν αρχίσει να μαραίνονται και χωρίς καλλιεργητικό εξοπλισμό, ο οποίος προφανώς είχε απομακρυνθεί, βρήκαν αστυνομικοί στη Μακαρία της Μεσσήνης. Πιθανόν ο καλλιεργητής ή οι καλλιεργητές εγκατέλειψαν τη φυτεία όταν το προηγούμενο διάστημα ελικόπτερο της αστυνομίας κατόπτευσε περιοχές της Μεσσηνίας για τον εντοπισμό φυτειών κάνναβης…

 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοίνωσε σχετικά: «Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν -50- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,5- μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία».

 

ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ

Επίσης από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώθηκε ότι συνελήφθη χθες, Τρίτη, στο Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας, 32 χρονος «γιατί σε έρευνα που έγινε σε αύλιο χώρο της οικίας του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στο έδαφος -3- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -180- εκατοστά, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -146- γραμμαρίων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας».