Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 15:22

Φοβούνται για τα χειρότερα οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης

φωτό αρχείου... φωτό αρχείου...

"ΠΟΛΕΜΟΣ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ
Ανεξέλεγκτα, ακόμα και αιματηρά, περιστατικά φοβούνται οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης ότι μπορεί να λάβουν χώρα στο πλαίσιο του εμφυλίου που επιχειρείται να ξεσπάσει με τους τσιγγάνους για τα αλλεπάλληλα κρούσματα παραβατικότητας…

Χθες το βράδυ μάλιστα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κατέστησε υπεύθυνους τους προέδρους των κοινοτήτων όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη, υπογραμμίζοντας: «Παρακαλώ, θερμοπαρακαλώ τους προέδρους να παίξουν ένα ρόλο προς την κατεύθυνση της λογικής, ένα ρόλο κατευνασμού, όσο αυτό είναι δυνατό». Ο δήμαρχος Καλαμάτας υπογράμμισε ότι εάν ξεφύγει η κατάσταση, αυτοί που θα την πληρώσουν θα είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι των χωριών και οι πρόεδροί τους θα είναι οι πλέον εκτεθειμένοι.
Ο δε δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, σε σημερινές του δηλώσεις τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να χύσουμε δάκρυα πάνω από θύματα», σημειώνοντας ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα «δεν προοιωνίζονται ήρεμες καταστάσεις, απεναντίας οδηγούμαστε στην αυτοδικία, τα αντίποινα και πιθανότατα και σε απώλεια ανθρώπινων ζωών»!
Ο κ. Αναστασόπουλος υπογράμμισε ότι με την έκρηξη φορτηγού που ανήκει σε τσιγγάνο, τα πράγματα έχουν μπει πλέον σε νέα φάση και αν δεν ληφθούν μέτρα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, θα έρθουν και τα χειρότερα.
Αυτό που ζητάει ο Δήμος Μεσσήνης, με την υποστήριξη και των υπόλοιπων Δήμων, είναι η δημιουργία ειδικής αστυνομικής υπηρεσίας στο Νησί με ευθύνη για όλο το Νομό. Το αίτημα έχει παρουσιαστεί και στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που ανέθεσε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης να το προωθήσει. Μάλιστα σήμερα ο δήμαρχος Μεσσήνης έστειλε νέα επιστολή για το θέμα στον υπουργό Νίκο Δένδια.
Στ.Μ.