Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 11:40

Σύλληψη 16χρονου στην Καλαμάτα για σωρεία κλοπών σε καταστήματα με 15χρονο συνεργό του μέσα σε τρία βράδια

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

Υψηλές επιδόσεις στον τομέα των κλοπών, ο οποίος όμως γρήγορα αποδεικνύεται ότι δεν βγάζει πουθενά, φέρεται ότι είχε 16χρονος, ο οποίος συνελήφθηκε για σωρεία κλοπών σε επιχειρήσεις της Καλαμάτας, με 15χρονο συνεργό, μέσα σε μόλις τρεις νύχτες. Ο 16χρονος φέρεται ότι έκλεψε μια επιχείρηση τη νύχτα της 16ης προς την 17η Οκτωβρίου και άλλη μία τις πρωινές ώρες της 20ης Οκτωβρίου, ενώ με συνεργό τον 15χρονο φέρονται ότι έκλεψαν τέσσερις επιχειρήσεις τη νύχτα της 25ης προς την 26η Νοεμβρίου και αποπειράθηκαν να κλέψουν άλλες δύο αφού πρώτα τις διέρρηξαν. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους αξιοποιώντας γενετικό υλικό που βρέθηκε σε σημεία που έδρασαν οι ανήλικοι, σχετικές πληροφορίες και υλικό από κάμερες. 

 

Πιο συγκεκριμένα, τη βραδιά της 16ης προς τη 17η Οκτωβρίου ο 16χρονος φέρεται ότι διέρρηξε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αριστομένους, από το οποίο έκλεψε 400 ευρώ, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ης Οκτωβρίου φέρεται ότι διέρρηξε κατάστημα επίσης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Λυκούργου, από το οποίο έκλεψε 600 ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά τη δράση του 16χρονου με συνεργό τον 15χρονο, οι δυο τους φέρονται ότι τη νύχτα της 25ης προς την 26η Νοεμβρίου διέρρηξαν κατάστημα με είδη δώρων στην οδό Κουτσομητοπούλου, από το οποίο έφυγαν με 500 ευρώ, διέρρηξαν κατάστημα με είδη ρούχων στην οδό Ανδρέα Σκιά χωρίς να κλέψουν, διέρρηξαν επιχείρηση καλλωπισμού ζώων στην οδό Σωκράτους και Αριστοδήμου από την οποία πήραν 250 ευρώ, διέρρηξαν ίντερνετ καφέ χωρίς να κλέψουν, διέρρηξαν πρατήριο φούρνου στην οδό Φιλελλήνων και Ευριπίδου από την οποία πήραν 290 ευρώ, διέρρηξαν καφετέρια στην οδό Βαλαωρίτου, από την οποία πήραν 170 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. 

Σχετικά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοίνωσε: “Εξιχνιάστηκαν οχτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στη Μεσσηνία. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένας ανήλικος.  Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τη συμμετοχή του σε εγκληματική ομάδα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει επιπλέον έναν ανήλικο. Επιπλέον, κατηγορούνται δύο άτομα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οχτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στην Καλαμάτα. 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη προχθές (5.12.2023) το απόγευμα, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας,  ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τη συμμετοχή του σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν ανήλικο ημεδαπό.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, κατηγορούνται και -2- ημεδαπές, ηλικίας 54 και 53 ετών, αντίστοιχα, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς ανήλικος είχε διαπράξει -2- κλοπές σε καταστήματα στην Καλαμάτα το χρονικό διάστημα από 16.10.2023 έως 20.10.2023, ενώ μαζί με τον έτερο ανήλικο είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε καταστήματα στην Καλαμάτα. 

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 25.11.2023 έως 26.11.2023, διέπραξαν συνολικά -4- περιπτώσεις κλοπών και -2- απόπειρες αυτών, σε καταστήματα στην Καλαμάτα. 

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των -2.210- ευρώ και -2- κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων”.