Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014 15:09

Πιάστηκε και άλλη σπείρα διαρρηκτών ξενοδοχείων και καταλυμμάτων

Ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, Βασίλης Τσιγαρίδης Ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, Βασίλης Τσιγαρίδης

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 
Και δεύτερη σπείρα που παραβίαζε δωμάτια ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, αλλά και οικίες, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας. Η σπείρα αυτή δρούσε κυρίως στη Μάνη αλλά και άλλες περιοχές της χώρας. Την περασμένη εβδομάδα πιάστηκε άλλη σπείρα που δρούσε στην Πυλία, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχει και τρίτη και η Αστυνομία προσπαθεί επίσης να την εξαρθρώσει…

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 
Και δεύτερη σπείρα που παραβίαζε δωμάτια ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, αλλά και οικίες, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας. Η σπείρα αυτή δρούσε κυρίως στη Μάνη αλλά και άλλες περιοχές της χώρας. Την περασμένη εβδομάδα πιάστηκε άλλη σπείρα που δρούσε στην Πυλία, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχει και τρίτη και η Αστυνομία προσπαθεί επίσης να την εξαρθρώσει…

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε νωρίτερα ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, Βασίλης Τσιγαρίδης, ανακοίνωσε ότι από τη δεύτερη σπείρα έχουν συλληφθεί τρεις διαρρήκτες, έχει εκδοθεί ένταλμα για ένα τέταρτο, που είναι ο αρχηγός της ομάδας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και πέμπτου ατόμου.
Ο κ. Τσιγαρίδης σημείωσε ότι οι δράστες έμπαιναν σε δωμάτια ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων τις νύχτες, την ώρα που κοιμόντουσαν οι πελάτες, από ανασφάλιστες πόρτες ή παράθυρα ή από ασφαλισμένες που τις παραβίαζαν. Οι διαρρήκτες δρούσαν γρήγορα και έφευγαν με λεία μικρές ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα κλπ και χρήματα, κοσμήματα κ.ά. Τις συσκευές και τα κοσμήματα τα πωλούσαν στη μαύρη αγορά.
Η σύλληψη των τριών δραστών έγινε την Κυριακή το απόγευμα σε μπλόκο στην περιοχή της Μάνης, κοντά στην Καλαμάτα. Φαίνεται ότι για τη σύλληψή τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο η παρατηρητικότητα αστυνομικού στην Καρδαμύλη, ο οποίος ενημέρωσε την Ασφάλεια ότι αυτοκίνητο που είχε κριθεί από την Αστυνομία ως ύποπτο έφυγε από τη Μάνη με κατεύθυνση προς την Καλαμάτα. Πράγματι ήταν το αυτοκίνητο με τους διαρρήκτες,  μόνο που σε αυτό επέβαινε και ο φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας, ο οποίος όμως είδε από μακριά το μπλόκο, κατέβηκε από το όχημα και εξαφανίστηκε με τα πόδια. Οι άλλοι τρεις συνέχισαν την πορεία τους μέχρι το μπλόκο όπου και συνελήφθηκαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση.
Και οι τρεις συλληφθέντες είναι αλλοδαποί, οι δύο από την Αλβανία και ο ένας από το Πακιστάν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Ασφάλεια, οι Αλβανοί ζούσαν στη χώρα τους και έρχονταν τα καλοκαίρια, όπου με τα χρήματα που έβγαζαν από τις διαρρήξεις αποκτούσαν λεφτά για να περάσουν όλη την υπόλοιπη χρονιά.
Οι δύο Αλβανοί είναι ηλικίας 23 και 46 χρόνων αντίστοιχα και ο Πακιστανός 30 χρόνων.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 12 κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας (Στούπα, Άγιος Νικόλαος και Καρδαμύλη Μεσσηνίας), έξι κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας (Αρεόπολη, Λιμένι και Νέο Οίτυλο Λακωνίας) και μία κλοπή, στην Ερατεινή Φωκίδας. Υπάρχουν όμως στοιχεία για δράση της σπείρας στην Πρέβεζα, την Κυλλήνη, το Αίγιο, την Πάτρα, την Ιτέα.  
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις -20.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Κατά τις έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και προσωπικών αντικειμένων, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.
Επίσης κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 530 ευρώ, καθώς και ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η  συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή  περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα. 
Ο κ. Τσιγαρίδης τόνισε, τέλος, ότι η συγκεκριμένη δεύτερη σπείρα δεν συνδέεται με εκείνη που εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, παρά την κοινή εθνικότητα των δραστών τους.
Στ.Μ.