Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 18:51

Τέσσερις χασισοφυτείες σε δυο ημέρες…

ΜΕΣΣΗΝΗ, ΑΜΦΕΙΑ, ΦΛΕΣΣΙΑΔΑ 
Στα πάνω της η χασισοκαλλιέργεια… Σε δύο ημέρες η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας και αστυνομικοί άλλων Υπηρεσιών της Αστυνομίας εντόπισαν στη Μεσσηνία τέσσερις χασισοφυτείες, με συνολικά 368 δέντρα μέχρι πέντε μέτρα ύψος, συν 11 κιλά χασίς περίπου. Συλληφθέντες δεν υπάρχουν, ακόμη τουλάχιστον, καθώς μόνο για τη μία από τις τέσσερις φυτείες έχουν εντοπιστεί τρεις κατηγορούμενοι…

Χθες, σε καλαμιώνα στον Πάμισο, κοντά σε τσιγγάνικο καταυλισμό, η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛΑΣ, εντόπισε δύο φυτείες, με 16 δενδρύλλια στη μία, ύψους από μισό μέτρο έως τέσσερα μέτρα και με επτά δενδρύλλια στη δεύτερη, ύψους από δύο έως πέντε μέτρα περίπου.
Επιπλέον, στο χώρο της πρώτη φυτείας βρέθηκαν τέσσερα ακόμη εκριζωμένα δενδρύλλια και 800 γραμμάρια χασίς. Στη δεύτερη φυτεία βρέθηκαν και πέντε τμήματα φυτών.
Επίσης χθες, σε περιοχή μεταξύ των Τοπικών Κοινοτήτων Παλαιού Λουτρού και Φλεσσιάδας, του Δήμου Πύλου-Νέστορος, βρέθηκε φυτεία με 318 δενδρύλλια, ύψους από 3,5 μέτρα έως πέντε μέτρα περίπου. Βρέθηκαν ακόμη 8,98 κιλά χασίς και διάφορα αντικείμενα.
Από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας συνεχίζεται το προανακριτικό έργο και οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών.
Τέλος, προχθές το μεσημέρι, στην περιοχή Πυργιοταίικα της Άμφειας του Δήμου Καλαμάτας, σε χωράφι 36χρονου, βρέθηκαν 23 δενδρύλλια, ύψους από 2,5 μέτρα έως τρία μέτρα.
Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται ο 36χρονος, ένας 22χρονος και ένας 23χρονος. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τη φυτεία καλλιεργούσαν και οι τρεις. Στη φυτεία και στην αποθήκη που βρίσκεται στο χωράφι βρέθηκαν συνολικά τέσσερα εκριζωμένα δενδρύλλια, 1,74 κιλά χασίς, ένα κυνηγετικό όπλο, δύο ζώνες με 44 φυσίγγια, δύο συσκευές ασύρματης επικοινωνίας και διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια.