Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 17:54

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών: «Όχι στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της προσχολική αγωγής»

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών: «Όχι στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της προσχολική αγωγής»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Κάλεσμα στα μέλη του απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, προκειμένου να συμμετέχουν αύριο, Παρασκευή, στις δύο μετά το μεσημέρι, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αίτημα τη δίχρονη δημόσια δωρεάν υποχρεωτική προσχολική αγωγή και με την αντίθεση στην εκχώρηση της δημόσιας εκπαίδευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της προσχολικής αγωγής…

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών στο σχετικό κάλεσμά του σημειώνει: «Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, στα πλαίσια της κινητοποίησης που αποφάσισε η Δ.Ο.Ε. για πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στη 1:30 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας, καλεί τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 14:00 στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας για να αναδείξουμε το σοβαρό αίτημά μας για «δίχρονη δημόσια δωρεάν υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση»  και να εκφράσουμε την κάθετη αντίθεσή μας στις προτάσεις για συγχώνευση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Α.Τ.Ε.Ι. με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής, που ανοίγουν το δρόμο για την εκχώρηση της δημόσιας  εκπαίδευσης στην τοπική αυτοδιοίκηση, με προτεραιότητα το Νηπιαγωγείο, και οδηγούν στην πλήρη «ιδιωτικοποίηση» της προσχολικής αγωγής.

ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

       Διεκδικούμε:

  • Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο).
  • Μόνιμους διορισμούς Νηπιαγωγών άμεσα.
  • Μείωση του αριθμού των νηπίων (σε 1:15) και του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών.
  • Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων και διορισμό μόνιμου βοηθητικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού.
  • Αυτοτελή λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης χωρίς καμία αλλαγή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους.
  • Ακύρωση οποιασδήποτε προσπάθειας υπαγωγής των νηπιαγωγείων στους Δήμους».