Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 14:43

Πολλαπλή αναταραχή στη λειτουργία του ΕΠΑΛ Μεσσήνης, διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί

Πολλαπλή αναταραχή στη λειτουργία του ΕΠΑΛ Μεσσήνης, διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί

ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Την απογοήτευσή του εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Μεσσήνης, για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία του σχολείου και ιδιαίτερα στην ψυχολογία των μαθητών, από την ανακατανομή σχολικών αιθουσών με το Γενικό Λύκειο, εν μέσω της σχολικής περιόδου. Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει την απόφαση της ανακατανομής ανεκδιήγητη και μιλά για υπόγειες και κρυφές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη λήψη της…

Ειδικότερα η ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων έχει ως εξής: «Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης διαμαρτύρεται για τη βεβιασμένη και ανεκδιήγητη απόφαση ανακατανομής των κτηρίων του συγκροτήματος που συστεγάζονται το ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης και το ΓΕ.Λ. Μεσσήνης.

Η παρούσα διαμαρτυρία αφορά :

α) στην άκαιρη χρονική στιγμή της απόφασης της ανακατανομής, εν μέσω σχολικής χρονιάς και μέσα στις διακοπές Χριστουγέννων, καθώς και τον ανεπαρκή χρόνο, διάρκειας μιας ημέρας, που δόθηκε σε μια κατ’ ουσία δημόσια υπηρεσία να μεταφερθεί.

Ειδικότερα η χρονική συγκυρία της υλοποίησης της απόφασης και η βεβιασμένη μετακίνηση του σχολικού εξοπλισμού, των αρχείων, των εργαστηρίων καθώς και η αδυναμία προετοιμασίας του έμψυχου δυναμικού  του σχολείου (εκπαιδευτικό προσωπικό, μαθητές) προκάλεσε πολλαπλά προβλήματα:

- στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς συμπίπτει με τη λήξη του Α’ Τετραμήνου μαθημάτων και δυσχεραίνει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες όπως τον προγραμματισμό διαγωνισμάτων, την κατάθεση βαθμολογίας με σημαντικότερο την απώλεια διδακτικών ωρών, ειδικά για τους μαθητές της Γ’ τάξης.

- στη λειτουργία του σχολείου. Ενδεικτικά αναφέρονται η δυσκολία διεξαγωγής των εργαστηριακών μαθημάτων καθώς και η επιτήρηση των μαθητών στη διάρκεια των εφημεριών.

- στη ψυχολογία των μαθητών καθώς η διοίκηση του σχολείου και ο Σύλλογος δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο να τους προετοιμάσει για τέτοιου είδους αλλαγές στο μέσο της σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα την διατάραξη της κανονικότητας της μαθητικής μας κοινότητας.

β) Στο κτήριο που θα μεταστεγαστεί το ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης διαπιστώθηκαν προβλήματα  υποδομής που απειλούν την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών και χρήζουν άμεσων κι εκτεταμένων εργασιών αποκατάστασης. Ειδικότερα αναφέρεται η άθλια κατάσταση των τουαλετών και της κεντρικής θέρμανσης.

Τέλος, ο Σύλλογος εκφράζει την απογοήτευση για τη χρονική συγκυρία της υλοποίησης με υπόγειες και κρυφές διαδικασίες εν μέσω σχολικών διακοπών των παραπάνω αποφάσεων αρμόδιων φορέων.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης».