Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 17:18

Τα προνήπια των Δήμων Καλαμάτας, Μάνης, Μεσσήνης υποχρεωτικά στο νηπιαγωγείο

Τα προνήπια των Δήμων Καλαμάτας, Μάνης, Μεσσήνης υποχρεωτικά στο νηπιαγωγείο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019 
Υποχρεωτικά στα νηπιαγωγεία θα πρέπει να γραφτούν όσα παιδιά, των Δήμων Καλαμάτας,  Δυτικής Μάνης και Μεσσήνης, συμπληρώνουν μέχρι την 31η Δεκέμβρη το 4ο έτος της ηλικίας τους. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφτηκε από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου. Από τους έξι Δήμους της Μεσσηνίας στους τρεις που προαναφέρθηκαν αρχίζει τη νέα σχολική χρονιά η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, ενώ το ίδιο θα ισχύσει συνολικά σε 184 Δήμους της χώρας…

Σε σχετική σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνονται τα εξής: “Aρχίζει από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους της χώρας η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών.

Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα γίνει, σε βάθος τριετίας, υποχρεωτική σε όλους τους δήμους και θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14χρονης εκπαίδευσης, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των εκπαιδευτικών, των παιδαγωγών και των γονέων.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, μετά από ομόφωνη θετική εισήγηση των Τριμερών Επιτροπών και των Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης σε εφαρμογή του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018.

Σύμφωνα με τον νόμο, η φοίτηση των νηπίων, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το ερχόμενο σχολικό έτος και σε κάθε περίπτωση εντός τριετίας, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με  κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η σχετική εισήγηση διατυπώνεται μετά από γνώμη της τριμερούς Επιτροπής. Η Τριμερής  Επιτροπή αποτελείται από τους οικείους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Προέδρους, τους οικείους Δημάρχους και τους Προέδρους των οικείων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως μέλη.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων χαιρετίζει τη συνεργασία των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης με τους δημάρχους, τους  διευθυντές Εκπαίδευσης και τους εκπροσώπους των Συλλόγων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης  στη χώρα μας”.