Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 17:06

Γνωριμία με τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και την παιδοκεντρική φιλοσοφία του προγράμματός τους

OPEN DAY ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 
Ημέρα ανοιχτής επικοινωνίας θα είναι το Σάββατο, 28 Απριλίου, για τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, στην Καλαμάτα. “Καλούμε όλους τους πολίτες της Καλαμάτας, της Μεσσήνης, της ευρύτερης περιοχής, να έρθουν, να μας γνωρίσουν, να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες που κάνουμε, να ενημερωθούν για τα δίδακτρα και να απαντήσουμε σε κάθε απορία που έχουν”, ανέφερε ο επικεφαλής των Εκπαιδευτηρίων, Φώτης Μπουγάς, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι, όπου μαζί με την υπεύθυνη επικοινωνίας, Αγγελική Μαρκοπούλου, παρουσίασαν το πρόγραμμα της Open Day του Σαββάτου...

“Πιστεύουμε θα είναι μια πολύ όμορφη ημέρα, διαδραστική και οι επισκέπτες θα πάρουν πολλά πράγματα από τους χώρους και τους ανθρώπους του σχολείου”, συνέχισε ο κ. Μπουγάς, σημειώνοντας ότι η διάρκεια της Open Day θα είναι από τις 11 το πρωί έως τις τέσσερις το απόγευμα.

“Θα δούμε εκείνη την ημέρα διαφορετικές δράσεις, θα δούμε παιχνίδια, θα δούμε χαρά, θα δούμε όμως και ενημέρωση για το πρόγραμμα των βαθμίδων, ξεκινώντας από τα μικρά παιδιά των δύο ετών μέχρι και τα παιδιά που είναι ένα βήμα πριν από την ενηλικίωση, των 18 ετών, όπου ανοίγουν τα φτερά τους και πηγαίνουν στην ενήλικη ζωή τους”, ανέφερε από την πλευρά της η Αγγελική Μαρκοπούλου.

Όπως σημείωσε στη συνέχεια, η παρουσίαση του προγράμματος των βαθμίδων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά θα αφορά τους έξι Άξονες στους οποίους στηρίζεται η παιδοκεντρική φιλοσοφία του σχολείου και συγκεκριμένα: Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες, Τέχνες (μουσική και θέατρο), Υγιές Σώμα (αθλητισμός και διατροφή) και Ξένες Γλώσσες, δηλαδή Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Επιπλέον θα γίνει και η παρουσίαση του υπο-άξονα Τεχνολογία και Μέλλον.

Ακόμη η κ. Μαρκοπούλου ανέφερε ότι “όσοι θα έρθετε εδώ εκείνη την ημέρα και όσοι θα είμαστε εδώ θα δούμε ότι τα κλειδιά του σχολείου είναι στα παιδιά που θα μας ξεναγήσουν και θα πρωταγωνιστήσουν στις δράσεις, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και θα είναι στη διάθεσή μας για να δείξουν στην πραγματικότητα αυτό που γίνεται κάθε ημέρα όλο το χρόνο”.
Στ.Μ.