Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 20:57

Λάστιχο στο φαγητό των μαθητών, ληγμένα ψωμάκια και οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Δεν φαίνεται ότι έχει αλλάξει η κατάσταση με την ποιότητα του φαγητού που προσφέρεται από ιδιωτική εταιρία στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Γονείς και καθηγητές συνάντησαν το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και του μίλησαν για τα προβλήματα. Σημειώνεται ότι λίγους μήνες πριν ο Δήμος επέβαλε πρόστιμο στον ανάδοχο, όταν μέσα στο φαγητό μαθητή βρέθηκε ένα κομμάτι λάστιχο, που η Διεύθυνση Υγείας έκρινε ότι ήταν επικίνδυνο για την υγεία, ενώ αργότερα σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκε να έχουν προσφερθεί σε μαθητές ληγμένα ψωμάκια....

Στη συνάντησή τους με το δήμαρχο οι γονείς και οι καθηγητές ζήτησαν να τους δοθεί η δυνατότητα να παρέμβουν για τη βελτίωση των όρων του νέου διαγωνισμού που θα γίνει για τη σίτιση των μαθητών, ενώ, σε ό,τι αφορά την υπάρχουσα σύμβαση, ο δήμαρχος τους κάλεσε να καταθέσουν εγγράφως τα προβλήματα που έχουν διαπιστώσει.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας σημειώνεται ότι “ο Δήμαρχος πραγματοποίησε συνάντηση με γονείς και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, στην οποία διατυπώθηκε το αίτημα βελτίωσης της ποιότητας όσον αφορά στη σίτιση των μαθητών. Επίσης, οι επισκέπτες στο ιστορικό Δημαρχείο έθεσαν το αίτημα να έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν πρόταση για τη βελτίωση των όρων του νέου διαγωνισμού.

Ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει αντίρρηση να εκφράσουν τις απόψεις τους επί των όρων του διαγωνισμού, ώστε η καινούργια διαγωνιστική διαδικασία να φέρει καλύτερα αποτελέσματα σχετικά με την ποιότητα του φαγητού. Αναφορικά με την υπάρχουσα σύμβαση, ο Δήμαρχος ζήτησε να κατατεθούν εγγράφως τα όποια προβλήματα, γιατί προέχει η ποιότητα του φαγητού και, συνακόλουθα, η υγεία των μαθητών”.