Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 20:41

Στον τελικό του διαγωνισμού ρομποτικής για δεύτερη χρονιά το 19ο Δημοτικό Καλαμάτας

Στον τελικό του διαγωνισμού ρομποτικής για δεύτερη χρονιά το 19ο Δημοτικό Καλαμάτας

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 
Η μαθητική ομάδα του 19ου Δημοτικού Καλαμάτας απέδειξε ότι η περσινή επιτυχία μαθητών του Σχολείου στον διαγωνισμό ρομποτικής δεν ήταν τυχαία. Το απέδειξε πριν λίγες ημέρες, όταν η φετινή μαθητική ομάδα ρομποτικής κατέκτησε το 1ο Βραβείο του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “WRO Olympiad”, που έγινε στο Ναύπλιο και προκρίθηκε στον τελικό που θα γίνει στην Αθήνα την 1η Ιούλη…

“Από το υπόγειο στην κορυφή της Ρομποτικής” σημειώνει το σχολείο σε σχετική ανακοίνωσή του, η οποία έχει ως εξής: “Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας κατάφερε να προκριθεί στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «WRO Olympiad» που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου στο Ναύπλιο, με το 1ο βραβείο της κατηγορίας «regular».

Μαθητικές Ομάδες από όλη την Πελοπόννησο αγωνίστηκαν στις κατηγορίες του διαγωνισμού, στο πλαίσιο των προκριματικών, καθώς θα ακολουθήσει ο τελικός στην Αθήνα την 1η Ιουλίου.

Η ομάδα του 19ου Δημοτικού Σχολείο Καλαμάτας προκρίνεται για δεύτερη χρονιά, καθώς πέρυσι στον τελικό της Αθήνας κατέλαβε ως το 2ο σε σειρά Δημόσιο Σχολείο της χώρας την 8η θέση.

Η μαθητική Ομάδα αποτελούμενη από τους τους Γαϊτάνη Μαρίνα, Μελιγαλιώτη Ελπίδα και Πολυχρονόπουλο Νίκο, αναδείχθηκε με ενδοσχολικό διαγωνισμό και ξεκίνησε την προετοιμασία τον Ιανουάριο του 2018. Με την στήριξη του κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας, του Γυμνασίου Μελιγαλά (παροχή εξοπλισμού) και του προπονητή τους κατάφερε να «ανέβει» από το υπόγειο του σχολείου στην κορυφή της Πελοποννήσου! Καλή Επιτυχία και στην Αθήνα!”