Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 15:36

Στον τελικό της Ολυμπιάδας Ρομποτικής η ομάδα του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Στον τελικό της Ολυμπιάδας Ρομποτικής η ομάδα του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Η 4η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  
Στον τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε λίγες ημέρες, προκρίθηκε η ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, καθώς κατέκτησε την 1η θέση στον περιφερειακό διαγωνισμό, ο οποίος έγινε στο Ναύπλιο, Η ομάδα ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά κατέκτησε στο Ναύπλιο την 4η θέση στην κατηγορία της…

Ειδικότερα, όπως ενημερώνουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, “ο Περιφερειακός Διαγωνισμός για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στο Ναύπλιο και συγκεκριμένα στον χώρο ζωής και τέχνης, «Φουγάρο». Το φετινό συναρπαστικό θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™έχει τίτλο FOOD MATTERS και εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα. Οι διαγωνιστικές πίστες των βαθμίδων προσκάλεσαν τους μαθητές να κατασκευάσουν γρήγορα ρομπότ που θα επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το θέμα. Οι νικητές που θα προκύψουν από τον τελικό διαγωνισμό στην Αθήνα την 1η Ιουλίου 2018 θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο παγκόσμιο Τελικό της φετινής World Robot Olympiad™ 2018 που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018 στο Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης.

Ο όμιλος Ρομποτικής των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά συμμετείχε στην Κανονική Κατηγορία στις βαθμίδες Δημοτικού και Γυμνασίου με τις ομάδες BougaBots. Η ομάδα του Δημοτικού με μέλη τους Έκτωρ Παπανικολάου, Ηλία Ποντίκη και Ευσταθία Θεοδωρακοπούλου και προπονητή τον Χαράλαμπο Βασιλαδιώτη κατέλαβε την 4η θέση με 150/180 πόντους με μια αξιέπαινη παρουσία στον διαγωνισμό.

Η ομάδα του Γυμνασίου αποτελείται από τους Δημήτρη Μπουγά, Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, Γιώργο Ξυνό και προπονήτρια την Εργίνα Ορφανού. Η ομάδα κατέλαβε την 1η θέση σε μια ιδιαίτερα απαιτητική άσκηση και προκρίθηκε στον τελικό διαγωνισμό στην Αθήνα”.