Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 12:12

Καταγγελία για την Εστία: “Μας απαγορεύουν να τρώμε αλλά μας επιτρέπουν να μένουμε παγωμένοι”!

Καταγγελία για την Εστία: “Μας απαγορεύουν να τρώμε αλλά μας επιτρέπουν να μένουμε παγωμένοι”!

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ - Παναγιώτης Καρπίτης/Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος 
Η διεύθυνση της φοιτητικής εστίας ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται  η χρήση μη εγκεκριμένων ηλεκτρικών συσκευών εντός των κοιτώνων από τους φοιτητές. Δηλαδή απαγορεύει τα φουρνάκια, τις σόμπες και τα αερόθερμα. Το πρόσχημα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς με αφορμή τα γεγονότα  της φοιτητικής εστίας στην Κρήτη.
Μάλιστα έφτασε στο σημείο να απειλεί με εξώσεις όσους οικότροφους δεν υπακούσουν στις εντολές της!...

-Τη στιγμή που τα σώματα θέρμανσης είναι λιγοστά και  χωρίς συντήρηση η διεύθυνση αποφασίζει ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να ζεσταίνονται.

-Τη στιγμή που εδώ και χρόνια έχει σταματήσει η λειτουργία του εστιατορίου στο χώρο της εστίας και οι φοιτητές έχουν αναγκαστεί να αγοράσουν με δικά τους χρήματα φουρνάκια για να φτιάχνουν το φαΐ τους, η διεύθυνση αποφασίζει ότι οι οικότροφοι πρέπει να μένουν νηστικοί.

-Την στιγμή που υπάρχει παγωμένο νερό στα ντουζ, τα πλυντήρια δεν είναι δωρεάν και είναι ανεπαρκή για την κάλυψη των αναγκών των οικότροφων.

Είναι προκλητική αυτή η ενέργεια της διεύθυνσης!

Αντί να ασχοληθεί και να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα που αφορούν την στοιχειώδη διαβίωση των οικότροφων, στέλνει απειλητικές ανακοινώσεις.

Μάλιστα επικαλείται τον κίνδυνο πυρκαγιάς όπως έγινε πριν από λίγο καιρό στις εστίες στην Κρήτη. Η αλήθεια είναι όμως, ότι στην δικιά μας εστία κινδυνεύουν καθημερινά οι οικότροφοι από την ελλιπή  πυροσβεστική και αντιπλημμυρική προστασία, τις παλιές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Έχουμε πρόσφατο παράδειγμα πριν από δυο χρόνια που με μια βροχή η εστία έγινε λίμνη και κινδύνεψαν ζωές!

Αντί να πάρει μέτρα προστασίας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, να εκσυγχρονίσει την πυρασφάλεια, να καταστρώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, λέει "μην χρησιμοποιείτε το ρεύμα".

Δυστυχώς ο εκπρόσωπος των οικότροφων  που είναι στέλεχος της ΠΑΣΠ προσυπέγραψε την απαράδεκτη ανακοίνωση. ΝΤΡΟΠΗ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1)      Λειτουργία εστιατορίου στον χώρο της εστίας.

2)      Συντήρηση ηλεκτρικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

3)      Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη φοιτητική στέγη με αντιπυρική, αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση.

4)      Λειτουργία του συστήματος θέρμανσης σε όλα τα δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους.

5)      Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας.

Να σταματήσουν τώρα οι απειλές και να λυθούν τώρα τα προβλήματα της εστίας! Να δοθεί τώρα κονδύλι από τον κρατικό  προϋπολογισμό!

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας

Παναγιώτης Καρπίτης

Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος