Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 15:09

Μαζική συμμετοχή ζητούν οι εκπαιδευτικοί στην απεργία και τη συγκέντρωση στην πλατεία της Καλαμάτας

φωτο αρχείο φωτο αρχείο

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ 
Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για αύριο, Πέμπτη 17 Γενάρη 2019, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου με το νέο σύστημα διορισμών και την πραγματοποίηση διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών, καλεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Καλεί επίσης και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις εφτά το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, την οποία διοργανώνουν ακόμη το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο αντίστοιχος Σύλλογος της Τριφυλίας και η Α’ ΕΛΜΕ…

Ειδικότερα ο Σύλλογος σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του:     Συναδέλφισσες/οι, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ύστερα από την απόφαση των Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., της Ο.Λ.Μ.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για πραγματοποίηση  24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 17/1/2019 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 11:00π.μ. με κύριο αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών  που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών εργάζονται και προσφέρουν στη δημόσια εκπαίδευση, αποφάσισε τα εξής:

Α) Καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 17/1/2019 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 11:00π.μ.

Β) Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας την Πέμπτη 17/1/2019 και ώρα 19:00, σε συνεργασία με το Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας και την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Μεσσηνίας, για την ανάδειξη του κυρίαρχου αιτήματος της απόσυρσης του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών και την άμεση πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του κλάδου και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά”.