Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 10:58

Γ' Παμμεσσηνιακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας

Γ' Παμμεσσηνιακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ
Μία πολύ ωραία πρωτοβουλία για την στήριξη της ελληνικής γλώσσας λαμβάνει για τρίτη χρονιά ο Δήμος Μεσσήνης, συνδιοργανώνοντας με το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης τον 3ο Παμμεσσηνιακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας, σε συνεργασία με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η διάδοση της αγάπης για τη Γλώσσα και την άρτια έκφραση…

 Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται σε τρεις φάσεις, αρχής γενομένης από σήμερα. Ειδικότερα:
-Α’ φάση: 4 Απριλίου, 12:30μ.μ  στο σχολείο των μαθητών που θα δηλώσουν συμμετοχή. Οι δύο πρώτοι μαθητές από κάθε τάξη και όσοι θα ισοβαθμήσουν θα περάσουν στη β’ φάση.
- Β’ φάση: 7 Απριλίου, 10:30-11:30 π.μ στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης. Οι πέντε πρώτοι μαθητές από κάθε τάξη καθώς και οι ισοβαθμήσαντες, θα προκριθούν για τον μεγάλο τελικό.
-Γ΄ φάση: 7 Απριλίου, 13:30, στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου παρουσία γονέων, φίλων, καθηγητών και όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον τελικό του Διαγωνισμού.
Ο πρώτος από κάθε τάξη θα πάρει ως βραβείο ένα tablet, προσφορά του Δήμου Μεσσήνης, ενώ οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι στον τελικό θα πάρουν δώρο ένα λεξικό. Όλοι οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.