Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 12:13

Έως τις 28/06 η β’ φάση εγγραφών στο Εσπερινό ΕΠΑΛ

Έως τις 28/06 η β’ φάση εγγραφών στο Εσπερινό ΕΠΑΛ

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου (ώρα 23:59) η δεύτερη φάση των εγγραφών στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας για το σχολικό έτος 2019-2020.Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικώς...

Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώνεται από το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας, οι μαθητές θα πρέπει να υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής, μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr,  συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Απαραίτητοι είναι οι κωδικοί του taxisnet. Οι ανήλικοι μαθητές καθώς και οι ενήλικοι που είναι προστατευόμενα μέλη μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή με τους κωδικούς taxisnet των κηδεμόνων τους. Αν δυσκολεύονται, μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο με τους κωδικούς τους και  να γραφτούν.

Παράλληλα, από το σχολείο ανακοινώνεται ότι κατά την φετεινή σχολική χρονιά 2018-2019 πραγματοποιήθηκαν οι εξής δύο σημαντικές αλλαγές που αφορούν στα Εσπερινά ΕΠΑ.Λ.:
1) Η φοίτηση μειώθηκε από τέσσερα (4) σε τρία (3) έτη.
2) Οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν εισαγωγή σε  Πανεπιστημιακές Σχολές με ποσοστό 1% για αποφοίτους Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. ή με ποσοστό 10% για αποφοίτους όλων των ΕΠΑ.Λ.

Στην ανακοίνωση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Καλαμάτας σημειώνεται ότι το Σχολείο λειτουργεί απογευματινές ώρες με μειωμένο ωράριο, για να υπάρχει δυνατότητα φοίτησης σε όλους και κυρίως στους εργαζόμενους.

Επίσης το σχολείο ενημερώνει ότι στους απόφοιτους του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. χορηγείται:
α) Απολυτήριο Λυκείου και
β) Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4.
Όσοι κατέχουν Απολυτήριο Λυκείου ή ισοδύναμο τίτλο μπορούν να εγγραφούν στην Β’ Τάξη για την απόκτηση μόνο Πτυχίου ειδικότητας με λιγότερες ώρες παρακολούθησης.
Εκτός από την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα να εισαχθούν στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, τη Σχολή Αστυφυλάκων, τη Σχολή Πυροσβεστών, τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και τις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.
Ένα επιπλέον πλεονέκτημα των ΕΠΑ.Λ. είναι η προαιρετική φοίτηση στο  Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας για την απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5,  αντίστοιχου του πτυχίου των Ι.Ε.Κ.

ΤΟΜΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Θα λειτουργήσουν οι ακόλουθοι 6 τομείς και 7 ειδικότητες:
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ με ειδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ με ειδικότητες:
1.Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
2.Τεχνικός Οχημάτων
ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ με ειδικότητα: Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων
ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ με ειδικότητα: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ και ΕΥΕΞΙΑΣ με ειδικότητα : Αισθητικής Τέχνης
ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ με ειδικότητα : Συντήρηση Έργων Τέχνης

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ιστοσελίδα: http://epal-esp-kalam.mes.sch.gr
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (e-mail): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: epalekal
Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου και Κρήτης.
Ωράριο λειτουργίας: 18.00 έως 22.30
Τηλέφωνο (fax): 2721025807
Κινητό: 6945975448