Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 12:48

Ταξίδεψαν μουσικά τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού Ασημάκου

Ταξίδεψαν μουσικά τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού Ασημάκου

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής (21 Ιουνίου), την περασμένη Παρασκευή, οι μικροί μαθητές του βρεφονηπιακού σταθμού «ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΑΣ. ΑΣΗΜΑΚΟΥ», ταξίδεψαν μουσικά υπό την καθοδήγηση της Μουσικού Ελένης Μέντη…

Συμμετέχοντας σε παιχνίδια, όπου συνδυάστηκαν ο ρυθμός, η κίνηση αλλά και η επαφή με διαφορετικά μουσικά όργανα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, να εξερευνήσουν στοιχεία της μουσικής και να αλληλεπιδράσουν  στο πλαίσιο των ομάδων τους.

Όπως επισημαίνεται από τον βρεφονηπιακό σταθμό, «αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της μουσικής αγωγής, αφού και μέσω αυτής επιτυγχάνεται η καλλιέργεια της αισθητικής αντίληψης του παιδιού, καθώς και η ομαλότερη ψυχοκινητική, γνωστική και συναισθηματική του ανάπτυξη, την Παρασκευή 21 Ιουνίου ολοκληρώθηκε στο Βρεφονηπιακό Σταθμό ‘ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΑΣ. ΑΣΗΜΑΚΟΥ’ ένα μουσικό ταξίδι, με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό από τη μεριά των παιδιών, τα οποία διασκέδασαν και πειραματίστηκαν, προσεγγίζοντας τη μουσική μέσα από ακουστικά και κινητικά παιχνίδια, κατασκευές αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων και άλλες ελεύθερες ή οργανωμένες μουσικές δραστηριότητες».