Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 17:04

Αντιπαιδαγωγική εμμονή στον υποβιβασμό δημοτικών σχολείων της περιφέρειας παρά τις αντιδράσεις

Αμετακίνητη ήταν πάλι σήμερα η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Θεοφανεία Σιούτη, στην απόφασή της για τον υποβιβασμό Δημοτικών Σχολείων της περιφέρειας του Νομού, όπως στη Μερόπη, το Δώριο, το Διαβολίτσι, την Κορώνη, τον Κάμπο. Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με μικρότερη συμμετοχή από τις προηγούμενες, από τους Συλλόγους Γονέων των υποβιβασμένων σχολείων, οι εκπρόσωποι των οποίων πάντως σε δηλώσεις τους προειδοποίησαν ότι εάν μέχρι τη Δευτέρα δεν αλλάξει η απόφαση, κάτι που ζητάει ομόφωνα και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, θα διοργανωθούν δυναμικές κινητοποιήσεις…

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μερόπης, Άγγελος Σολδάτος, σημείωσε ότι στο σχολείο συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα η αποχή, ως αντίδραση σε μια απόφαση καθαρά αντιπαιδαγωγική, όπως υπογράμμισε, η οποία, συνέχισε, προτάσσει το όποιο οικονομικό συμφέρον από τον υποβιβασμό του σχολείου σε σχέση με την παρεχόμενη εκπαίδευση στους μαθητές. Ο πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε ότι οι γονείς δεν δέχονται να γίνεται συνδιδασκαλία μαθητών διαφορετικών τάξεων, διευκρίνισε ότι η αποχή συνεχίζεται αλλά το σχολείο είναι ανοιχτό και έδειξε να απορεί για το λόγο που τελευταία εμφανίζεται περιπολικό της Αστυνομίας, όπως είπε, ενώ ανέφερε ότι οι γονείς θα αναμένουν μέχρι τη Δευτέρα από το υπουργείο να πάρει θέση, διαφορετικά, σημείωσε, θα ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινητοποιήσεις, οι οποίες είπε μπορεί να είναι και δυναμικές. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Δωρίου, Γιώργος Ηλιόπουλος, επίσης τόνισε ότι η συνδιδασκαλία μαθητών διαφορετικών τάξεων είναι αντιπαιδαγωγική και μάλιστα σημείωσε ότι εκπαιδευτικοί, όταν γίνεται συνδιδασκαλία λένε στους μικρότερους μαθητές να ζωγραφίζουν ή να διαβάζουν κάτι άλλο. Είπε ότι οι γονείς δεν θέλουν τέτοια εκπαίδευση για τα παιδιά τους και διερωτήθηκε εάν θα τη δεχόταν για τα δικά της παιδιά η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης είπε ότι η διευκρίντρια έκρινε Δημοτικά Σχολεία στην περιφέρεια του Νομού με διαφορετικά κριτήρια, όχι με βάση τον αριθμό των μαθητών και ζήτησε επίσημη εξήγηση γι’ αυτό.

Ο Δημήτρης Κουλούρης, από το Δημοτικό Σχολείο Κορώνης, επίσης ανέφερε ότι οι γονείς του σχολείου της περιοχής του έχουν αποφασίσει να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα και αν δεν αλλάξει η απόφαση για τον υποβιβασμό του σχολείου θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις. 

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, από το Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Μερόπης, κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αντικαταστήσει τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας ότι είναι διοικητικά ανεπαρκής. 

Ο Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής της παράταξης “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” χαρακτήρισε απαράδεκτη την εμμονή της διευθύντριας στον υποβιβασμό των σχολείων και αναφώνησε ντροπή. Σχολίασε επίσης ότι εάν η διευθύντρια δεν σέβεται τον αγώνα που κάνουν γονείς, μαθητές και αυτοδιοικητικοί εδώ και ένα μήνα, για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, ας σεβαστεί τουλάχιστον την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τις ενέργειες του περιφερειάρχη, Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ώστε να μην υποβιβαστούν οι σχολικές μονάδες. 

Στ.Μ.