Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 19:19

Νέο Συμβούλιο στην Ένωση Γονέων, νέα προσπάθεια υποστήριξης μαθητών, εκπαιδευτικών, σχολείων

Παναγιώτης Χιώτης, Αμαλία Μάλαμα, Διονύσης Τριγκιλίδας, Παύλος Χριστόπουλος, Γρηγόρης Οικονομόπουλος Παναγιώτης Χιώτης, Αμαλία Μάλαμα, Διονύσης Τριγκιλίδας, Παύλος Χριστόπουλος, Γρηγόρης Οικονομόπουλος

Η επαναδραστηριοποίηση των Συλλόγων Γονέων σε κάθε σχολείο ή η ίδρυση Συλλόγων σε όποια σχολική μονάδα δεν υπάρχει, είναι ο βασικός στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσίασαν τις προτεραιότητες της Ένωσης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο Παύλος Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Οικονομόπουλος, γενική γραμματέας η Αμαλία Μάλαμα, ειδική γραμματέας η Παναγιώτα Καλογεροπούλου, Ταμίας ο Παναγιώτης Χιώτης και μέλη ο Γιάννης Κολοβός και ο Διονύσης Τριγκιλίδας, που ανέλαβε και εκπρόσωπος Τύπου…

Ο κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι μεγάλη επιδίωξη της Ένωσης είναι, πέρα από την επαναδραστηριοποίηση ή την ίδρυση Συλλόγων Γονέων όπου δεν υπάρχουν, η επαφή και συνεργασία με Συλλόγους Γονέων σε άλλους Δήμους της Μεσσηνίας και η παροχή υποστήριξης ώστε να ιδρυθούν και στους υπόλοιπους Δήμους Ενώσεις. Επιπλέον η συνεργασία με την Ένωση Γονέων Ναυπλίου, που είναι η μοναδική μαζί με την Ένωση Καλαμάτας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Ο κ. Οικονομόπουλος συμπλήρωσε ότι όσο περισσότεροι Σύλλογοι Γονέων δραστηριοποιηθούν τόσο πιο αποτελεσματικά θα μπορέσουν μαζί με την Ένωση να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα. 

Άλλη προτεραιότητα της Ένωσης, είπε ο πρόεδρος, κ. Χριστόπουλος, είναι η καταγραφή και η δημιουργία αρχείου με τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε σχολείο του Δήμου, ώστε να μπορεί να γίνεται ιεράρχηση των αναγκών και παρακολούθηση της αντιμετώπισής τους. 

Τρίτη προτεραιότητα της νέας διοίκησης της Ένωσης είναι η πραγματοποίηση δράσεων εξωστρέφειας, όπως εκδηλώσεων, ομιλιών, ημερίδων, κ.ά

Ο κ. Χριστόπουλος δήλωσε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί στους σκοπούς της Ένωσης και να δημιουργήσει και τις βάσεις ώστε και τα επόμενα συμβούλια να υλοποιήσουν έργο. 

Η κ. Μάλαμα από την πλευρά της σημείωσε ότι το νέο Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να εργαστεί με καλή διάθεση, με σχεδιασμό, με υπευθυνότητα και σε καθημερινή βάση ώστε να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο. 

Ο κ. Οικονομόπουλος πρόσθεσε ότι η Ένωση καλεί όλους τους γονείς και όλους τους Συλλόγους Γονέων να χτίσουν γερές σχέσεις με την Ένωση και με αγωνιστική διάθεση να διεκδικήσουν το καλύτερο για τα παιδιά, την εκπαίδευση, τα σχολεία. 

Ο κ. Χιώτης επισήμανε ότι η δράση των Συλλόγων Γονέων και της Ένωσης Γονέων είναι απαραίτητη κυρίως στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, δεδομένου ότι στα Γυμνάσια και τα Λύκεια μπορούν να προωθήσουν και να διεκδικήσουν θέματα και οι ίδιοι οι μαθητές μέσα από τα μαθητικά τους συμβούλια. 

Ο κ. Τριγκιλίδας, τέλος, σημείωσε ότι τα μέλη της Ένωσης καταβάλουν εθελοντικά κάθε προσπάθεια για την καλύτερη εκπαιδευτική πορεία των μαθητών. Αναφέρθηκε στις ομάδες εργασίας που έχουν συσταθεί από τη Ένωση, ενώ έδωσε τις ευχές του στους μαθητές για καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους. 

Στ.Μ.