Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 11:07

Ενημέρωση από την Ένωση Γονέων για τις εκλογές που πρέπει να κάνουν οι Σύλλογοι Γονέων

Ενημέρωση από την Ένωση Γονέων για τις εκλογές που πρέπει να κάνουν οι Σύλλογοι Γονέων

Να δείξουν ενδιαφέρον για τη διενέργεια εκλογών στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και για την ίδρυση Συλλόγων στα σχολεία όπου δεν υπάρχουν, ζητά από τους γονείς και τις διοικήσεις των Συλλόγων Γονέων η Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας…

Σε επιστολή της προς τους γονείς σημειώνει συγκεκριμένα: «Όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία που διέπει την οργάνωση και λειτουργία των Οργανώσεων Γονέων (αρ.53 ν.1566/1985, αρ.2 ν.2621/1998, αρ.51 ν.4415/2016), η φετινή σχολική χρονιά είναι χρονιά εκλογών στις Οργανώνεις των Γονέων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι εκλογές στους Συλλόγους Γονέων πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι το Δεκέμβρη του 2022.

Εκλογές πρέπει να κάνουν φέτος όλοι οι Σύλλογοι Γονέων της χώρας, ανεξάρτητα εάν έκαναν την περσινή χρονιά. Υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές που έγιναν πέρυσι ήταν με παράταση που δόθηκε στα Όργανα Γονέων γιατί το 2020 και το 2021 λόγω της πανδημίας τα σχολεία ήταν ουσιαστικά κλειστά και δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ολοκληρωμένα σε όλη τη χώρα οι εκλογές στα Όργανα Γονέων.Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι εκλογές σε κάθε όργανο γονέων πρέπει να γίνονται κάθε 2 έτη και σε ίδιο έτος σε όλη την επικράτεια της χώρας για κάθε επίπεδο Οργάνωσης Γονέων.

Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες που τα παιδιά τους φοιτούν  στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) αλλά και τους αντιπροσώπους από τα ΔΣ Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου μας να έρθουν σε επαφή με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να ενημερωθούν σωστά για την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου καθώς και για την διαδικασία ίδρυσης συλλόγων γονέων σε σχολεία που δεν υπάρχουν Σύλλογοι Γονέων.

Είμαστε στη διάθεσή σας και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6979508928 / 6972534892».