Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022 02:41

Πως βρήκε η 3η Δεκεμβρίου το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Καλαμάτας

Πως βρήκε η 3η Δεκεμβρίου το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Καλαμάτας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

«Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Είναι μια μέρα που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, καλλιέργειας του σεβασμού και καταπολέμησης κάθε μορφής διακρίσεων και αποκλεισμών.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Καλαμάτας ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2022.

Η 3η Δεκεμβρίου 2022 βρίσκει το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Καλαμάτας με προβλήματα :

Α) Στελέχωσης. Αυτή τη στιγμή το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. έχει έλλειμα 26 ωρών την εβδομάδα. 14 ωρών ΠΕ 01 Θεολόγων, 7 ωρών ΠΕ 08 Καλών Τεχνών και 5 ωρών ΠΕ 88.01 Γεωπόνων.

Β) Υποδομών. Έχει γίνει αίτημα στο Δήμο Καλαμάτας με Αρ. Πρωτ. 3 / 7-10-2022 για τη δημιουργία αιθουσών και συγκεκριμένα : 1. Αίθουσα τομέα Φυτικής Παραγωγής, 2. Αίθουσα τομέα Κομμωτικής, 3. Αίθουσα Ε.Ε.Π. Ψυχολόγου, 4. Αίθουσα Ε.Ε.Π. Κοινωνικού Λειτουργού, καθώς και 5.Κουζίνα για τις ομάδες μαγειρικής.

Γ) Υλικοτεχνικής υποδομής. Υπάρχει έλλειμα οπτικοακουστικών μέσων με αποτέλεσμα η διδασκαλία να γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο μην αξιοποιώντας τις δυνατότητες διδασκαλίας που δίνουν οι νέες τεχνολογίες.

Καλούμε τη Δ.Δ.Ε. Μεσσηνίας, το Δήμο Καλαμάτας να ενισχύσουν το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Καλαμάτας σε προσωπικό και σε υποδομές αντίστοιχα.

Ευελπιστούμε η κοινωνία της Καλαμάτας να ενισχύσει το Σύλλογο για την επίτευξη των σκοπών του όπως περιγράφονται στο καταστατικό του».

 

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου