Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 16:13

Απολογισμός, ευχαριστίες αλλά και αγωνία για την υποστελέχωση και την τραγική κτιριακή υποδομή

Απολογισμός, ευχαριστίες αλλά και αγωνία για την υποστελέχωση και την τραγική κτιριακή υποδομή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τις ευχαριστίες του προς όσους βοήθησαν για την ίδρυση του Συλλόγου αλλά και για την αντιμετώπιση μιας άδικης μεταχείρισης από τη Εφορία της Καλαμάτας, εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Καλαμάτας. Επιπροσθέτως όμως εκφράζει ο Σύλλογος την αγωνία του για την υποστελέχωση του σχολείου και την τραγική κατάσταση της κτιριακής υποδομής της σχολικής μονάδας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το σχολείο «είναι ξεχασμένο από θεούς, αλλά κυρίως από ανθρώπους»…

Ο Σύλλογος ανακοίνωσε εν είδει σύντομου απολογισμού του 2022: «Το τέλος κάθε έτους συνήθως ταυτίζεται και με τον (τους) απολογισμό (ούς). Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Καλαμάτας ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2022, ύστερα από πρωτοβουλία-παρότρυνση της τότε διευθύντριας του σχολείου κας Αργυροπούλου Μαρίας και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια δημιουργίας του Συλλόγου τον οποίο και ευχαριστούμε ήταν ο ΣΥ.Φ.Α.ΜΕ.Α. Μεσσηνίας, ο οποίος με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου κάλυψε τα δικαστικά έξοδα για την δημιουργία του Συλλόγου. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΥ.Φ.Α.ΜΕ.Α. κος Νίκος Καραγιαννίδης ο οποίος είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Καλαμάτας μας βοήθησε στα πρώτα διοικητικά βήματα του Συλλόγου.

Επίσης πολύτιμη είναι η βοήθεια της δικηγόρου κας Λαμπρινούδη Κωνσταντίνας η οποία έκανε τα διαδικαστικά για τη δημιουργία του Συλλόγου, αλλά και συνέταξε αφιλοκερδώς την ενδικοφανή προσφυγή στη ΔΟΥ Καλαμάτας, η οποία επέβαλλε πρόστιμο στο Σύλλογο, χωρίς να δείξει ίχνος ευαισθησίας.

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Καλαμάτας είναι ένα σχολείο ξεχασμένο από θεούς, αλλά κυρίως από ανθρώπους. Ένα σχολείο υποστελεχωμένο με ευθύνη της πολιτείας και ένα σχολείο σε τραγική κτηριακή υποδομή με ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας. Ο Σύλλογος Γονέων θα αναδεικνύει τα προβλήματα και τους υπευθύνους, αλλά και θα ευχαριστεί ως οφείλει τους αρωγούς στην προσπάθεια για καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών. Ελπίζουμε οι προσπάθειες του Δήμου για την κτηριακή αναβάθμιση να μην μείνουν κενό γράμμα..

Τέλος να ευχαριστήσουμε τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου και να ευχηθούμε στην κοινωνία της Καλαμάτας ευτυχές 2023».