Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 09:17

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο κάνει έκκληση στην τοπική κοινωνία να το προστατέψει

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο κάνει έκκληση στην τοπική κοινωνία να το προστατέψει

“Το 13ο Δημοτικό Σχολείο κάνει έκκληση στην τοπική κοινωνία και κάθε συμπολίτη μας να προστατέψουν τις εγκαταστάσεις του από τις συνεχόμενες και πολύχρονες δολιοφθορές. Τις βραδινές κυρίως ώρες, το σχολείο υπόκειται διαρκώς σε βανδαλισμούς όλο το χρόνο. Χαρακτηριστικό είναι πως εδώ και πολλά χρόνια έχουν αποκολληθεί σχεδόν όλα τα μάρμαρα των εξωτερικών αρχιτεκτονικών στοιχείων του, έχουν καταστραφεί πολλές φορές υαλοπίνακες, τα τοιχία υπόκεινται βανδαλισμούς κάθε μορφής, έχουν γίνει ακόμη και βανδαλισμοί με διάρρηξη των ηλεκτροφόρων κυτίων με κίνδυνο της ζωής των δολιοφθορέων για ηλεκτροπληξία.

Είναι χαρακτηριστικό πως η σχολική μονάδα δεν προβαίνει σε εξωτερικές κατασκευές εξωραϊσμού του προαυλίου, καθώς οποιαδήποτε κατασκευή ή ευαίσθητο αντικείμενο αφεθεί στο προαύλιο την επόμενη ημέρα βρίσκεται κατεστραμμένο. Ένας πειραματικός εκπαιδευτικός παιδότοπος που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+  του σχολείου ματαιώθηκε έπειτα από μεγάλες καταστροφές που παρατηρήθηκαν πέρυσι.

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο με τα μεγάλα προαύλιά του και τις αθλητικές του εγκαταστάσεις εδώ και χρόνια προσφέρει μια ανάσα αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού όλο το χρόνο καθώς είναι χώρος που παραμένει ανοιχτός με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας. Ιδίως με την παρέμβαση που γίνεται αυτές τις μέρες στα προαύλιά του αποκτά νέα καλαίσθητη μορφή και είναι σίγουρο πως οι καταστροφές που συντελούνται, αν και είναι τεράστιες, γίνονται από ελάχιστα πρόσωπα, σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και από ένα άτομο, δηλαδή είναι προφανές ότι λίγες και απερίσκεπτες ενέργειες είναι αυτές που στερούν το σχολείο από τους εκατοντάδες πολίτες της γειτονιάς.

Γι’ αυτό και με το παρόν δελτίο τύπου με την ευκαιρία του νέου έτους που ξεκίνησε, προσκαλούμε όλη την πόλη, όλη την ιστορική γειτονιά της Ράχης και των Καλυβίων να προστατέψουν το σχολείο τους, να νουθετήσουν όποιον τυχόν αντιληφθούν ότι μπορεί να σκέφτεται αρνητικά για το αγαπημένο μας «σχολείο της γειτονιάς».

Καλή Χρονιά σε όλους και όλες”.

 

Ο Διευθυντής του 13ου ΔΣ Καλαμάτας

Ζόμπολας Αναστάσιος