Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 20:34

Τηλεδιάσκεψη στο 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας με την Έλενα Κουντουρά για τις έμφυλες διακρίσεις και τη βία

Τηλεδιάσκεψη στο 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας με την Έλενα Κουντουρά για τις έμφυλες διακρίσεις και τη βία

ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Για τις αρμοδιότητες και τα όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και για κοινοτική οδηγία σχετικά με τις έμφυλες διακρίσεις και την έμφυλη βία, μίλησε η ευρωβουλευτής, Έλενα Κουντουρά, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας. Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, στο πλαίσιο των προγραμμάτων “Σχολεία – Πρέσβεις  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”  και “Βουλή των Εφήβων”.

Όπως σημειώνει το 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας «η κ. Κουντουρά, ανέλυσε τη δομή των οργάνων της Ε.Ε. , ενώ μίλησε για τις αρμοδιότητες του ευρωκοινοβουλίου, καθώς και για τη συμμετοχή της σε διάφορες ευρωπαϊκές επιτροπές και πιο συγκεκριμένα για τη συμμετοχή της στην Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών & Ισότητας των Φύλων. Πρόσφατα εισηγήθηκε την έκθεση για τον «Αντίκτυπο της Ενδοσυντροφικής Βίας και των Δικαιωμάτων Επιμέλειας στις Γυναίκες και τα Παιδιά», που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από όλες τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έχει κατατεθεί στην Κομισιόν, για να συμπεριληφθεί σε πρόταση κοινοτικής οδηγίας για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Η κ. Κουντουρά ενημέρωσε επίσης τους μαθητές και τις μαθήτριες, για ζητήματα έμφυλης βίας, καθώς και για τις δράσεις και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έμφυλες διακρίσεις και η βία που απορρέει από αυτές. Στο τέλος της ενημέρωσης η κ. Κουντουρά δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους/τις παρευρισκόμενους/ες εκπαιδευτικούς του 6ου ΓΕΛ και συζήτησε μαζί τους για τη ρητορική μίσους μέσα από το διαδίκτυο, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής του προβλήματος αυτού».