Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 01:32

Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας προς Συλλόγους Διδασκόντων: Μη διοργανώνετε εκδηλώσεις με την Αμερικανική Πρεσβεία

Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας προς Συλλόγους Διδασκόντων: Μη διοργανώνετε εκδηλώσεις με την Αμερικανική Πρεσβεία

Το παράδοξο, όπως το περιγράφει η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας (ο σύλλογος των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), να διοργανώνουν εκπαιδευτικοί και σύλλογοι διδασκόντων της περιοχής εκδήλωση με την Αμερικανική Πρεσβεία, σχολιάζει ξεκάθαρα αρνητικά η Α’ ΕΛΜΕ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι σε σχολεία των ΗΠΑ η ενδοσχολική βία, όπως φόνοι μαθητών και εκπαιδευτικών, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, το 40% των ενήλικων Αμερικανών είναι αναλφάβητοι ή οριακά εγγράμματοι, σε 17 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν προσφύγει κατά της διδασκαλίας της θεωρίας του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών. Η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καλεί τους καθηγητές και τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρούν σε διοργανώσεις εκδηλώσεων με την Αμερικάνικη Πρεσβεία και προτείνει τον αποκλεισμό της από οποιαδήποτε εκδήλωση έχει προγραμματιστεί μέχρι τώρα.

Ειδικότερα η Α’ ΕΛΜΕ ανακοίνωσε τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν σχολεία με την αμερικάνικη πρεσβεία. Το ότι η Αμερικάνικη Πρεσβεία ασχολείται με τα σχολεία στην Ελλάδα, εκτιμούμε πως έχει ως βαθύτερο στόχο να προπαγανδίσει τα «ιδανικά» και τις «αξίες» των αμερικανικών συμφερόντων στα μυαλά των νέων παιδιών. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που στη γειτονιά μας συγκρούονται αμερικάνικα, ευρωπαϊκά, ρώσικα κλπ συμφέροντα, δημιουργώντας στρατιές προσφύγων και χιλιάδες νεκρούς ανάμεσα τους και παιδιά, όπου το κάθε «στρατόπεδο» θέλει να εξασφαλίσει τους δικούς του υποστηρικτές. Ειδικά όταν αυτή η σύγκρουση παίρνει χαρακτηριστικά πολεμικής σύρραξης με τον κίνδυνο να γενικευτεί ανεξέλεγκτα.

Αντίστοιχα και στην περιοχή μας πραγματοποιείται ημερίδα με θέμα «Covid-19 και μαθητές: Πνευματική Υγεία, Αποκοινωνικοποίηση και Άγχος». Παρά τις όποιες καλές προθέσεις των εκπαιδευτικών, παρά τη σοβαρότητα του θέματος, αποτελεί πρόκληση να συμπεριλαμβάνεται η αμερικάνικη πρεσβεία στους διοργανωτές, ιδιαίτερα μιας τέτοιας ημερίδας.

Το κράτος των ΗΠΑ στο ζήτημα της εκπαίδευσης, της διαχείρισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της έχει να επιδείξει τα εξής «κατορθώματα»:

  • εκατομμύρια νεκρούς από τον covid-19, ομαδικούς τάφους ανθρώπων που θάβονταν με μπουλντόζες στα πάρκα, εκατομμύρια που παραμένουν εκτός συστήματος υγείας.
  • την ενδοσχολική βία που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς κάθε τρείς και λίγο «μαζεύουν» πτώματα μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, θύματα διάφορων ανεξέλεγκτων ενόπλων (ακόμα και μαθητών!), αφού άλλωστε η αμερικανική νομοθεσία επιτρέπει να πωλούνται τα όπλα σαν τσίχλες σε περίπτερο!
  • το 40% των ενήλικων Αμερικανών είναι αναλφάβητοι ή οριακά εγγράμματοι!
  • ο ανορθολογισμός καλά κρατεί στη χώρα, μιας και σε 17 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν προσφύγει κατά της διδασκαλίας της θεωρίας του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καλεί τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρούν σε διοργανώσεις εκδηλώσεων με την Αμερικάνικη Πρεσβεία και προτείνουμε τον αποκλεισμό της από οποιαδήποτε εκδήλωση έχει προγραμματιστεί μέχρι τώρα».