Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 09:34

Γράμμα στους γονείς από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας

Γράμμα στους γονείς από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ 

Γράμμα προς τους γονείς συνέταξε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, με το οποίο τους καλεί να συμμετέχουν την Τρίτη στη διαμαρτυρία των Σωματείων και την Πέμπτη στις κινητοποιήσεις για τη γενική απεργία, σημειώνοντας ότι το “έγκλημα” στα Τέμπτη δεν είναι ένα τυχαίο δυστύχημα αλλά συνδέεται με τις πολιτικές απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών, όπως είναι και η εκπαίδευση. Ο Σύλλογος τονίζει ότι στην εκπαίδευση προωθείται ένα σχολείο εμπορευματοποιημένο και ανισοτήτων και πως οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για ένα σχολείο “προσανατολισμένο στην ολόπλευρη μορφωτική, ψυχοσυναισθηματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών”...

Το γράμμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας έχει ως εξής: “Αγαπητοί γονείς, θεωρούμε αναγκαίο να επικοινωνήσουμε μαζί σας, με εσάς που δίνουμε από κοινού, καθημερινά στα σχολεία τη μάχη για τη μόρφωση και την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών μας, των παιδιών σας.

Γιατί  το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, με δεκάδες αγνοούμενους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά, πυροδότησε μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη και  έδωσε  μήνυμα συνέχισης του αγώνα.

Γιατί ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, οι «θάνατοι» δημοσίων αγαθών εξελίσσονται, της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού, των μεταφορών, της ασφάλισης, του ρεύματος, του  νερού…

Γιατί από την πολιτική της  απαξίωσης και της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών δε γλυτώνει ούτε η εκπαίδευση. Σχεδόν τρεις δεκαετίες τώρα και ιδιαίτερα στα χρόνια των μνημονίων,  η δημόσια εκπαίδευση έχει μπει στο στόχαστρο. Προωθείται  ένα σχολείο πολύ φτωχό σε υποδομές και περιεχόμενο, εμπορευματοποιημένο, ένα σχολείο ανισοτήτων. 

Γιατί απέναντι σε αυτό,  εμείς αντιτάσσουμε το σχολείο που πραγματικά όλοι μας, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, έχουμε ανάγκη! Ένα σχολείο, προσανατολισμένο στην ολόπλευρη μορφωτική, ψυχοσυναισθηματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών. 

Γιατί η μόνη απάντηση είναι να βγούμε όλοι και όλες στους δρόμους. Το οφείλουμε στα νεκρά παιδιά, στους γονείς τους. Το οφείλουμε στις ίδιες τις ζωές μας. Δεν είμαστε αναλώσιμες/οι στον βωμό των κερδών τους. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σωματείων της πόλης:

Τρίτη 14/3,  στις 7:00μμ, στην Κεντρική πλατεία.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: Πέμπτη 16/3.

Για να απαιτήσουμε όλοι μαζί:

  • να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.
  • να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας”.