Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 11:39

Στο Reghin της Ρουμανίας το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας με το Πρόγραμμα ERASMUS+

Στο Reghin της Ρουμανίας το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας με το Πρόγραμμα ERASMUS+

Το Reghin της Ρουμανίας επισκέφθηκαν 7 μαθητές/τριες της Β’ Λυκείου και 5 καθηγήτριες του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας, κατά το χρονικό διάστημα 28/04 - 06 Μαΐου 2023, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+/KA2 με τίτλο:”DO YOUR BEST! TAKE YOUR CHANCE”.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ Λυκείου: Γαρυφαλλιά Βουγιουκλή, Δήμητρα Θάνου, Δέσποινα Καλογεροπούλου , Κωνσταντίνα Κουβάτση, Θανάσης Βούρτσος, Γιώργος Δεδούσης και Ιάσων Διαμαντόπουλος μαζί με τις συνοδούς τους: Βασιλική Κέλλη, Γρηγορία Σιψά, Κυριακή Θωμά, Παναγιώτα  Μπούρα και Ελένη Νικητάκη, συναντήθηκαν με αντιπροσωπείες μαθητών/τριών και καθηγητών/τριών από Τουρκία, Ρουμανία, Γαλλία και Ισπανία. Ακολούθως συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που είχαν οργανώσει μαθητές και καθηγητές του σχολείου υποδοχής της Ρουμανίας, το SCOALA GIMNAZIALA “ ALEXANDRU CEUSIANOU” REGHIN κι οι οποίες αφορούσαν την ενότητα:”stop cyberbullying/ no hate speech”.

Μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την πρωτεύουσα της χώρας, το Βουκουρέστι, να γνωρίσουν μνημεία και αξιοθέατα όπως το City Fortess, το Guilds Castle στη μεσαιωνική πόλη Sighisoara, το Μουσείο πολιτισμού και την ιστορική Βιβλιοθήκη στην πόλη Targu-Mures, ενώ δοκίμασαν τα παραδοσιακά φαγητά της χώρας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο 2023 η επίσκεψη των καθηγητών-εταίρων στη Γρανάδα Ισπανίας για τα αποτελέσματα του δεύτερου χρόνου του προγράμματος. Προγραμματισμένη κινητικότητα μαθητών  για Τουρκία θα γίνει τον Σεπτέμβριο 2023.