Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 18:26

Αναστάτωση σε Δημοτικά Σχολεία της Καλαμάτας από την επιβολή διευρυμένου ωραρίου στο Ολοήμερο

Αναστάτωση σε Δημοτικά Σχολεία της Καλαμάτας από την επιβολή διευρυμένου ωραρίου στο Ολοήμερο

Εντείνεται η ανησυχία γονέων από την αιφνιδιαστική επιβολή διευρυμένου ωραρίου στο Ολοήμερο Δημοτικών Σχολείων της Καλαμάτας και όχι μόνο. Στα σχολεία αυτά οι γονείς θα μπορούν να πάρουν τους μαθητές στις 3.50 μετά το μεσημέρι ή στις 5.30 το απόγευμα, αντί για τις τρεις και τις τέσσερις που ίσχυε μέχρι τώρα. Σήμερα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, με τη συμπαράσταση της Ένωσης Γονέων, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει να διατηρηθεί το ωράριο του Ολοήμερου που ισχύει μέχρι τώρα. Από την Υπηρεσία απουσίαζε η διευθύντρια, Θεοφανεία Σιούτη, κλείστηκε όμως συνάντηση για αύριο, Τετάρτη, στη 1.30 μετά το μεσημέρι…

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού, Κατερίνα Μπαλαμπάνη, σε δηλώσεις της τόνισε την απορία της για το γεγονός ότι τα περισσότερα Δημοτικά Σχολεία της Καλαμάτας αλλά σχολεία και άλλων περιοχών της Μεσσηνίας χαρακτηρίστηκαν ως Ολοήμερα Διευρυμένου Ωραρίου, που σημαίνει ότι οι μαθητές θα αποχωρούν στις 3.50 ή στις 5.30 αντί για τις τρεις ή τις τέσσερις, χωρίς καμία ενημέρωση της σχολικής κοινότητας. Η πρόεδρος κ. Μπαλαμπάνη υπογράμμισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων θέλει να παίρνει τα παιδιά στις τρεις μετά το μεσημέρι, προκειμένου οι μαθητές να επιστρέφουν στο σπίτι τους αλλά και να συνεχίζουν και τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους. Επιπλέον η πρόεδρος του Συλλόγου έθεσε το αίτημα της λειτουργίας του Ολοήμερου όχι ως “φυλακτηρίου” μαθητών αλλά με ένα πρόγραμμα που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών και για τη σίτισή τους και για τη μελέτη τους και για την ψυχαγωγία τους και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. 

Σημειώνεται ότι στην επίσκεψη του Συλλόγου του 8ου Δημοτικού στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Γρηγόρης Οικονομόπουλος και άλλα μέλη του συμβουλίου του. 

Τα σχολεία της Μεσσηνίας στα οποία επιβλήθηκε το διευρυμένο ωράριο στο Ολοήμερο είναι τα εξής: 

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΓΓΑΣ 

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

19ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

22ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΙΚΩΝ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΕΡΓΑΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ 

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Κ0ΡΩΝΗΣ 

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΛΟΥ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ 

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ 

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΟΥΡΙΑΣ