Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 10:58

Προϊστορικές τοιχογραφίες της Σαντορίνης στο 18ο Δημοτικό Σχολείο

Προϊστορικές τοιχογραφίες της Σαντορίνης στο 18ο Δημοτικό Σχολείο

ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Μια υπέροχη τοιχογραφία εμπνευσμένη από τις προϊστορικά ζωγραφικά έργα της Σαντορίνης, δημιούργησαν στο σχολείο τους, το 18ο Δημοτικό Καλαμάτας, μαθητές και μαθήτριες της Δ’, της Ε’ και της Στ’ Τάξης με τις εκπαιδευτικούς των εικαστικών, Μαρίας Κώτη και Ειρήνης Φωτιάδη-Ευσταθίου.

Όπως σημειώνει οι δημιουργοί του ζωγραφικού έργου, «πριν μερικές μέρες ο εσωτερικός χώρος του σχολείου μας ζωντάνεψε με μια νέα τοιχογραφία. Για να τη δημιουργήσουμε, εμπνευστήκαμε από τις τοιχογραφίες του προϊστορικού οικισμού της Σαντορίνης.

Για αυτή την τοιχογραφία δούλεψαν εκ περιτροπής οι Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις του σχολείου μας με τις δύο εκπαιδευτικούς των εικαστικών. Μέσω της βιωματικής μάθησης, τα παιδιά δημιούργησαν επιτοίχιο συλλογικό έργο μεγάλης επιφάνειας, γνωρίζοντας σε βάθος το ιστορικό υπόβαθρο της εποχής. Βασιζόμενοι στα μορφολογικά στοιχεία της εποχής, συνθέσαμε μια παράσταση όπου το ανθρώπινο και το φυσικό στοιχείο συνυπάρχουν. Αναγνωρίσιμο στοιχείο είναι η τετραχρωμία (γαιώδη χρώματα) καθώς και η έλλειψη προοπτικής.

Με κορμό την ομαδικότητα, την κατανόηση και τον αλληλοσεβασμό, τα παιδιά ανέπτυξαν δεξιότητες οι οποίες οδήγησαν σε αρμονική συνεργασία, η οποία επέφερε ένα όμορφο αποτέλεσμα».