Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 10:19

Το Πειραματικό-10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας ζητά από το Δήμο άμεσες παρεμβάσεις

Το Πειραματικό-10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας ζητά από το Δήμο άμεσες παρεμβάσεις

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Το βάψιμο των σχολικών αιθουσών, τη λειτουργία του συστήματος πυρασφάλειας, το οποίο υπάρχει αλλά χρειάζεται επιδιόρθωση, τη σύνδεση με τα φωτοβολταϊκά συστήματα που έχουν εγκατασταθεί στην ταράτσα, τη βελτίωση του γηπέδου μπάσκετ και διάφορες άλλα παρεμβάσεις ζητά άμεσα από το Δήμο Καλαμάτας ο διευθυντής του Πειραματικού-10ου Δημοτικού Σχολείου, Γιάννης Χριστόπουλος…

 

Τονίζει ότι χωρίς την άμεση υλοποίηση των αναφερόμενων παρεμβάσεων ακυρώνεται το ποσό των 2.500.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για την ανέγερση του σχολικού κτιρίου, καθώς και ότι «η δέσμευση για στήριξη των Πειραματικών Σχολείων θα αποτελεί υποκρισία».

Ο διευθυντής του Πειραματικού-10ο Δημοτικού Σχολείου κ. Χριστόπουλος, αφού επισημαίνει το ρόλο της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος, με δήλωση του δημάρχου  στάθηκε αρωγός στον χαρακτηρισμό του σχολείου ως Πειραματικού ευελπιστούμε πως και  τώρα  στην διάρκεια της θερινής περιόδου θα προχωρήσει σε άμεσες παρεμβάσεις  που απαιτούνται  για να μπορέσει να ανταποκριθεί το σχολείο στο ρόλο του.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

 

  1. ΒΑΨΙΜΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ

Έχουν συμπληρωθεί 8 χρόνια από τη λειτουργία του σχολείου για λόγους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών απαιτείται το φρεσκάρισμα των αιθουσών. Ας σημειωθεί πως τα τμήματα είναι πολυπληθή (25 μαθητές ανα τμήμα)

 

  1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Τα συστήματα πυρασφάλειας πυρανίχνευσης και συναγερμού είναι εκτός λειτουργίας  από την έναρξη λειτουργίας του σχολείου.  Απαιτείται η άμεση επιδιόρθωση και λειτουργία  τους. Άμεση ανάγκη να γίνει επιδιόρθωση των εσωτερικών πορτών πυρασφάλειας στους ορόφους.

  1. ΕΠΙΣΚΕΥΗ –ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ

Από τις αρχές του  έτους δεν λειτουργεί ο ανελκυστήρας του διώροφου κτηρίου με τις όποιες συνέπειες στην λειτουργία  του σχολείου ,παρα τις επανειλημμένες οχλήσεις η κατάσταση παραμένει ίδια!!

 

  1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Στην ταράτσα του κτιρίου τοποθετήθηκαν από το Δήμο φωτοβολταικά η             ανάγκη έγκαιρης σύνδεσης, μέσα στο καλοκαίρι  είναι αυτονόητη .

 

  1. ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η κακή ποιότητα  κατασκευής  του δαπέδου στο γήπεδο μπάσκετ είναι εμφανής  η αποκατάσταση είναι απαραίτητη.

 

  1. ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΡΓΚΟΛΑΣ

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πριν από χρόνια έγινε κατασκευάστηκε πέργκολα στο προαύλιο του σχολείου προκειμένου να προστατεύονται οι μαθητές από τον ήλιο,   η ανάγκη συντήρησής της   είναι απαραίτητη.

 

 

 

  1. ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΑΛΟΤΟΥΒΛΩΝ

Η τοποθέτηση υαλότουβλων στο δάπεδο στο σκεπασμένο  ισόγειο δημιουργεί κινδύνους, συχνά σπάζουν και κινδυνεύουν οι μαθητές, γλιστρούν,  εισέρχεται νερό στο υπόγειο,  προκειμένου να αποφύγουμε τραυματισμούς μαθητών απαιτείται παρέμβαση.

 

Η αντιμετώπιση των παραπάνω 7 σημείων καθιστά  το σχολείο λειτουργικό και ασφαλές και ταυτόχρονα δεν ακυρώνει το ποσό τω 2,5 περίπου εκατομμυρίων euro που διατέθηκαν για την ανέγερση του. Αλλιώς η δέσμευση για στήριξη των Πειραματικών Σχολείων θα αποτελεί υποκρισία».

 

 

 

 

ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗ
ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ