Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 09:43

Αγωνία και αγανάκτηση γονέων της Καλαμάτας για τα κενά στα σχολεία ειδικής αγωγής και στην παράλληλη στήριξη

Αγωνία και αγανάκτηση γονέων της Καλαμάτας για τα κενά στα σχολεία ειδικής αγωγής και στην παράλληλη στήριξη

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η αγωνία και η αγανάκτηση γονέων, για τα κενά εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού που υπάρχουν σε σχολικές μονάδες της ειδικής εκπαίδευσης καθώς και για τις εξαιρετικά μειωμένες εγκρίσεις παράλληλης στήριξης, εκφράστηκε στη Γενική Συνέλευσης της Ένωσης Γονέων Δήμου Καλαμάτας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 25 σχολικές μονάδες της Καλαμάτας…

 

Η Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας ανακοίνωσε για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη Γενική της Συνέλευση: «Την Κυριακή 17.09.2023 πραγματοποιήθηκε η 1η τακτική συνέλευση της Ένωσης Γονέων του Δήμου Καλαμάτας στον φιλόξενο χώρο του 4ου Γυμνασίου. Σε αυτήν συμμετείχαν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι ή μέλη Δ.Σ. περισσότερων από  25 σχολείων της πόλης μας.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος από το σύνολο των παρευρισκόμενων, όπου και αναδείχτηκαν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας, που αφορούν τόσο το παιδαγωγικό έργο (ελλείψεις εκπαιδευτικών, κ.α.), το κτηριακό (υποδομές, συντήρηση, νέες σχολικές μονάδες, κ.α.), όσο και τις μεταφορές, το προσωπικό καθαριότητας, κ.α.

Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται για άλλη μια χρονιά στην ειδική αγωγή, με ελλείψεις εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων στα ειδικά σχολεία και στην παράλληλη στήριξη, όπου στην τελευταία έχουν καλυφθεί μόνο το 50% των αναγκών.

Τέλος η Γενική Συνέλευση πήρε ομόφωνα τις παρακάτω αποφάσεις :

  1. Διοργάνωση παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με το ειδικό σχολείο, στις διευθύνσεις εκπαίδευσης του νομού μας, για τις ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη και γενικά στην ειδική αγωγή.
  2. Την κατάθεση αιτήματος αυτοψίας όλων των σχολείων προς το τμήμα πυροπροστασίας της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, για  διενέργεια επιτόπιου ελέγχου στα σχολεία.
  3. Την διοργάνωση συνέντευξης τύπου του Δ.Σ. με την συμμετοχή και εκπροσώπων των συλλόγων γονέων από τα σχολεία, για την ανάδειξη των προβλημάτων των σχολικών μονάδων.
  4. Την συγκρότηση ομάδας πολιτιστικών δράσεων της Ένωσης».