Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 01:12

Συγκέντρωση το μεσημέρι στην Καλαμάτα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Συγκέντρωση το μεσημέρι στην Καλαμάτα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ – ΑΔΕΔΥ – ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Σε συγκέντρωση ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Αριστομένους, κάτω από το Δημαρχείο και θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Σχολής Επιστημών Υγείας, της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων και της Σχολής Διοίκησης, αλλά και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, που έχει προκηρύξει στάση εργασίας προκειμένου να μπορέσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι να λάβουν μέρος και να διαμαρτυρηθούν. Τη συμμετοχή της έχει ανακοινώσει και η Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας. Ο φοιτητικός σύλλογος της Σχολής Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο ίδιο σημείο, στις έξι το απόγευμα, καθώς και πορεία…

 

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, «προκειμένου να εκφράσουμε τη στήριξη μας στον αγώνα σύσσωμης της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας ενάντια στην απαξίωση και διάλυση της δωρεάν δημόσιας παιδείας και στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων».

Ο φοιτητικός σύλλογος της Σχολής Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όχι στο ξεπούλημα των ζωών μας. Δωρεάν δημόσια παιδεία για όλες και όλους». Σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση που διοργανώνει για τις έξι το απόγευμα, ο φοιτητικός σύλλογος σημειώνει: «Όλες και όλοι εκεί θα δείξουμε δυναμικά την εναντίωση μας στο νομοσχέδιο «ταφόπλακα» της δωρεάν δημόσιας παιδείας. Οι δράσεις κλιμακώνονται σε κάθε πόλη και η φωνή μας κατά των συμφερόντων των λίγων και του ευτελισμού της ζωής μας μάς δίνει ελπίδα και κάνει την κυβέρνηση να αισθάνεται ανασφάλεια και να αντιδρά μέσω έντονων κατασταλτικών οργάνων. Αυτό το νομοσχέδιο δεν θα επιτρέψουμε να περάσει και θα μείνει στα χαρτιά, για να μην είναι η μόνη προϋπόθεση για την γνώση τα λεφτά!».