Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 16:57

Ντροπή! - Μέσα Φλεβάρη και δεν έχουν καλυφθεί τα κενά στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Φτάνουμε στα μέσα Φλεβάρη όμως ακόμη τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας δεν έχουν καλυφθεί! Κατά συνέπεια, ενώ το ημερήσιο πρόγραμμα είναι εξάωρο, τα παιδιά έχουν πεντάωρο και σχολάνε περίπου στις 12 το μεσημέρι. Απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και ντροπή όχι μόνο σε αυτούς που δεν φρόντισαν να λύσουν το πρόβλημα ενώ έχουν περάσει έξι μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους αλλά και σε εμάς που το ακούμε και δεν κάνουμε τίποτα…

 

Δεν είναι μόνο ότι η πολιτεία με αυτές τις ελλείψεις στερεί από τα παιδιά το να μείνουν στο σχολείο τους για να παρακολουθήσουν το πλήρες πρόγραμμά τους. 

Είναι ότι δεν επιτρέπει και στους γονείς των παιδιών να εργαστούν, γιατί πρέπει να γυρίσουν στα σπίτια τους από τις 11.30-12.00 ώρα για να φροντίσουν τα παιδιά τους εφόσον δεν μπορούν να μείνουν μόνα τους. 

Η Ένωση Γονέων με τους Συλλόγους Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων των ειδικών σχολικών μονάδων της περιοχής πρόκειται να αναλάβουν νέα πρωτοβουλία για την ανάδειξη του προβλήματος με σκοπό να ασκηθεί πίεση για την εύρεση λύσης. Μια πρώτη τέτοια πρωτοβουλία, με ενημέρωση της κοινής γνώμης για το σοβαρό πρόβλημα, πήραν στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη. Οι υπεύθυνοι όμως αδιαφόρησαν, γι’ αυτό τώρα το μήνυμα πρέπει να είναι ακόμη πιο δυνατό. 

Σύμφωνα με επιστολή του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας προς το αρμόδιο υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς, η οποία εστάλη τους προηγούμενους μήνες, “η κατάσταση αυτή υπονομεύει το δικαίωμα των μαθητών και των οικογενειών τους στην πλήρη και αξιοπρεπή πρόσβαση στην κατάλληλη προς τις ανάγκες των μαθητών εκπαίδευση”.

Στ.Μ.