Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 00:38

Μαθητές γνωρίζουν τα εργαστήρια και τις δυνατότητες των ΕΠΑΛ της Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο

Μαθητές γνωρίζουν τα εργαστήρια και τις δυνατότητες των ΕΠΑΛ της Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο

Ένας μεγάλος εκθεσιακός χώρος, στον οποίο παρουσιάζονται εργαστηριακές δημιουργίες των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων της Καλαμάτας και ο σημαντικός εξοπλισμός των Εργαστηρίων αυτών των εκπαιδευτικών μονάδων, λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Είναι στο πλαίσιο της κατεύθυνσης του υπουργείου Παιδείας για την ενημέρωση των μαθητών και των οικογενειών τους για την επαγγελματική εκπαίδευση και για την προβολή του έργου που γίνεται σε αυτά τα σχολεία όπως και των Εργαστηρίων τους…

 

Η παρουσίαση γίνεται από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καλαμάτας, το οποίο είναι, όμως μας είπε η διευθύντρια του, Γεωργία Σπάλα, το σχολείο στο οποίο ανήκουν τα Εργαστήρια των Επαγγελματικών Λυκείων, δηλαδή του 1ου ΕΠΑΛ, του 2ου ΕΠΑΛ, του 4ου ΕΠΑΛ και του Εσπερινού. 

Στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου και στον ημιόροφο παρουσιάζονται έργα μαθητών από όλες τις ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων της Καλαμάτας και μάλιστα, σημείωσε η κ. Σπάλλα, η παρουσίαση γίνεται από τους ίδιους τους μαθητές και λιγότερο από τους εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για εργαστήρια των τομέων της υγείας/αισθητικής, των βοηθών νοσηλευτών, των βρεφονηπιοκόμων, των γεωπόνων, των μηχανολόγων, των ηλεκτρολόγων, της πληροφορικής, των εφαρμοσμένων τεχνών κ.ά Παρουσιάζεται επίσης σημαντικός εξοπλισμός των Εργαστηρίων όπως ένα υβριδικό αυτοκίνητο με ηλεκτροκινητήρα, με βενζινοκινητήρα και με αέριο. 

Η έκθεση έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη και η κ. Σπάλα κάλεσε τους μαθητές να την επισκεφθούν, να δουν ποιες ενδεχομένως ειδικότητες τους ενδιαφέρουν, ενώ σημείωσε ότι το κάλεσμα αφορά και τους γονείς των μαθητών. 

 Στ.Μ.