Τετάρτη, 11 Μαϊος 2016 09:09

Το μονοπάτι του Ριντόμου καθαρίζει ο Ορειβατικός

Το μονοπάτι του Ριντόμου καθαρίζει ο Ορειβατικός

ΚΑΛΕΣΜΑ
Καθαρισμό του μονοπατιού που οδηγεί από τα Πηγάδια στο Φαράγγι του Ριντόμου θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την Κυριακή 15 Μαΐου...

«Ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία του Ταΰγετου και της Μεσσηνίας είναι η τοποθεσία του Πηγαδιώτικου γεφυριού στο φαράγγι του Ριντόμου. Φωτογραφίες της περιοχής κοσμούν τουριστικούς οδηγούς και όχι λίγες φορές έχουμε δει εικόνες από το περίφημο στένεμα του φαραγγιού να προβάλλονται για να αναδείξουν το ιδιαίτερο περιβάλλον και τις ομορφιές της άγριας ελληνικής φύσης σε διεθνές επίπεδο.
Δυστυχώς το μονοπάτι από τον οικισμό των Πηγαδιών προς το φαράγγι του Ριντόμου έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου και η πρόσβαση στο μοναδικό αυτό σημείο παρουσιάζει αρκετά προβλήματα. Πρόκειται για το μονοπάτι που συνδέει τα Πηγάδια με τις Γαϊτσές και παλιότερα τον μοναδικό δρόμο επικοινωνίας των περιοχών αυτών. Στο μεγαλύτερό της τμήμα η διαδρομή αυτή αποτελείται από καλντερίμι και κινείται σε φαράγγι κάθετο στο Ρίντομο για να καταλήξει στο τέλος σε αυτό. Παλιά πέτρινα γεφύρια συμπληρώνουν το εντυπωσιακό σκηνικό και αποτελούν ένα ακόμη στοιχείο από τα πολλά που κατατάσσουν το συγκεκριμένο μονοπάτι στα πιο σημαντικά του νομού μας.
Για την αποκατάσταση, κατά το δυνατόν, της διαδρομής ο σύλλογός μας έχει προγραμματίσει την επόμενη Κυριακή 15/5/16 καθαρισμό του μονοπατιού. Καλούμε λοιπόν τα μέλη μας αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας να συμμετέχουν σε αυτή την εθελοντική προσπάθεια. Πέραν από τον καθαρισμό θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες περιοχές του τόπου μας όπως το Πηγαδιώτικο γεφύρι και το φαράγγι του Ριντόμου αλλά και τον πανέμορφο απομονωμένο οικισμό των Πηγαδίων».
Αναχώρηση από Καλαμάτα: Στις 7.30 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του συλλόγου, στο Ανατολικό Κέντρο
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: Στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στο τηλ. 6977716580