Τρίτη, 17 Μαϊος 2016 13:41

Διήμερο στο Μαίναλο Αρκαδίας

Διήμερο στο Μαίναλο Αρκαδίας

ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ
O Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων Τρίπολης, θα συμμετέχει το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου στις πεζοπορίες και εκδηλώσεις που έχουν διοργανωθεί στο Δυτικό Μαίναλο, στο πλαίσιο των εγκαινίων δικτύου μονοπατιού στη περιοχή...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σ.Α.Ο.Ο.: « … Θα εγκαινιάσουμε ένα εντελώς πρωτότυπο μονοπάτι, μήκους περίπου 30 χιλ. με επίκεντρο τα χωριά Πιάνα, Αρκουδόρεμα, Λιμποβίσι, Ελάτη και Βυτίνα. Πιστεύουμε ότι ένα δίκτυο μονοπατιών ορεινής πεζοπορίας, μπορεί να συνεισφέρει στον μεγάλο στόχο όλης της ορειβατικής οικογένειας, που δεν είναι άλλος από την προστασία και την ήπια διαχείριση της απαράμιλλης φύσης του Μαινάλου. Ένα διαχρονικό όραμα που αφορά άλλωστε όλους τους ορεινούς όγκους της πατρίδας μας. Θα είναι μεγάλη χαρά για εμάς η συμμετοχή σας στις πορείες και στις εκδηλώσεις μας!!! …».
Θα πραγματοποιηθούν πεζοπορίες το Σάββατο και την Κυριακή, εύκολες και μέτριες (από 3 έως 6,5 ώρες). Το απόγευμα του Σαββάτου στο χώρο της κατασκήνωσης θα ακολουθήσει ορειβατικό γλέντι με δημοτικά τραγούδια και ντόπιες γεύσεις.
Η αναχώρηση από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στις 7:00. Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του, στο Ανατολικό Κέντρο (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ. 27210 97733) και στο 6977716580.