Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 13:09

Εκδρομή στο Ακρωτήριο Ταίναρο

Εκδρομή στο Ακρωτήριο Ταίναρο

ΚΥΡΙΑΚΗ 
Στο Ακρωτήριο Ταίναρο θα εξορμήσουν την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη, μέλη και φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας…

«Με εξαίρεση τον νησιωτικό χώρο, το ακρωτήριο Ταίναρο αποτελεί τη νοτιότερη άκρη της (ηπειρωτικής) Ελλάδας και το δεύτερο νοτιότερο γεωγραφικό σημείο της (ηπειρωτικής) Ευρώπης (πρώτο με μικρή διαφορά είναι το Γιβραλτάρ)» σημειώνεται στην πρόσκληση.
«Το Ταίναρο όμως αποτελεί και το όριο μεταξύ του ορατού και του αόρατου κόσμου, καθώς εδώ χωροθετείται μία από τις μυθικές πύλες του Άδη - είσοδος στον κάτω κόσμο, στον κόσμο των νεκρών. Εδώ, τόσο από τον Παυσανία όσο και από τον Πλούταρχο, αναφέρεται η ύπαρξη νεκρομαντείου του Ποσειδώνα ή ψυχοπομπείου, σε ένα μικρό και απομονωμένο σπήλαιο. Επίσης, εδώ βρίσκεται και ο περίφημος φάρος του Ταινάρου ένας από τους ποιο εντυπωσιακούς στη Μεσόγειο και πολύ διάσημος στον ναυτικό κόσμο.
Πέρα των παραπάνω η εξόρμηση της ερχόμενης Κυριακής (4/9/16 περιλαμβάνει περιήγηση στα πολύ ιδιαίτερα χωριά αλλά και τοπία της «Μέσα» Μάνης (και κατά τους ντόπιους της μοναδικής αυθεντικής Μάνης).

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:00 το πρωί της Κυριακής

Ώρες πορείας: 1 - 2

Βαθμός δυσκολίας: 1   

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9:30, τηλ. 27210 97733) και στο τηλέφωνο 694 60 52 209. Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής (2/9/16).