Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 19:06

Ο Ορειβατικός Καλαμάτας στον Άη Γιώργη

Ο Ορειβατικός Καλαμάτας στον Άη Γιώργη

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
Στον Άη Γιώργη Ταϋγέτου θα γιορτάσει τον Άγιο Γεώργιο αυτή την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας…

«Οι μέρες του Πάσχα περνάνε, οι εορταστικές εκδηλώσεις όμως συνεχίζουν. Και πολύ περισσότερο φέτος που η εορτή του Αγίου Γεωργίου θα συμβεί κανονικά στις 23 Απριλίου. Και όταν επίσης έχουμε την συγκυρία της εορτής να είναι ημέρα Κυριακή, τότε δημιουργείται μια πρώτης τάξης ευκαιρία για εξόρμηση που δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει ανεκμετάλλευτη» λένε τα μέλη του Συλλόγου. 

«Ο λόγος βέβαια αφορά το εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη στον Ταΰγετο λίγα μέτρα κάτω από την ομώνυμη κορυφή που υψώνεται μεταξύ των χωριών της Αρτεμισίας και του Λαδά. Το εκκλησάκι βρίσκεται σε ένα πανέμορφο σημείο μέσα σε ένα ξέφωτο του δάσους και η προσέγγισή του είναι δυνατή μόνο μέσω πεζοπορίας.

Η περιοχή βέβαια έχει ιστορία που ξεκινά πολύ πριν τους χριστιανικούς χρόνους. Εδώ, στην κορυφή με την εκπληκτική θέα, είχε πολλές φορές σταθεί ο θρυλικός νομοθέτης και βασιλιάς της αρχαίας Σπάρτης Λυκούργος. Από αυτόν προέρχεται και η δεύτερη ονομασία του βουνού που ακούει στο όνομα: Λυκούργειον Όρος.

Η πεζοπορία είναι εύκολη και ιδανική για κάποιον που θέλει να κάνει την πρώτη του επαφή με την ορεινή φύση και το σύλλογό μας. Η αναχώρηση από τα γραφεία μας θα γίνει στις 8:00 το πρωί της Κυριακής (23/4/17). Κατά την άφιξή μας στον Αϊ Γιώργη θα συμμετέχουμε στις εορταστικές εκδηλώσεις».

Βαθμός δυσκολίας: 1

Ώρες πορείας: 4 - 5

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ. 27210 97733) και στο τηλέφωνο 6944393308.