Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 21:04

Πεζοπορία στο φαράγγι του Νέδοντα την Κυριακή

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ 
Στο φαράγγι του Νέδοντα θα περπατήσουν την Κυριακή 11 Ιουνίου τα μέλη και οι φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας. Στην πρόσκλησή του σημειώνεται...

«Η πεζοπορία στο φαράγγι του Νέδοντα αποτελεί μια διαδρομή που εντάσσεται σε ετήσια βάση στο πρόγραμμα εξορμήσεων του συλλόγου. Οι λόγοι είναι παραπάνω από προφανείς. Πέραν του αυτονόητου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ως ένα από τα ομορφότερα φαράγγια του Ταϋγέτου και της Μεσσηνίας έχει δύο ακόμη στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Νέδοντας είναι το ποτάμι που διασχίζει την Καλαμάτα τη μεγαλύτερη πόλη του νομού και μπορεί κάποιος να ξεκινήσει το περπάτημα από την άκρη της πόλης. Το δεύτερο είναι τα μεγάλα πέτρινα φράγματα που είναι χτισμένα μέσα στο φαράγγι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με σκοπό να προστατέψουν την πόλη από τις πλημμύρες. Οι κατασκευές αυτές παρουσιάζουν από μόνες τους ιστορικό, τεχνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Κι αν κάποιος επισκεφτεί τα φράγματα την κατάλληλη εποχή (Χειμώνας - Άνοιξη) θα αντικρίσει τους πιο ωραίους καταρράκτες μέσα στα όρια του Δήμου Καλαμάτας». 

Η συνάντηση για την πεζοπορία στο Νέδοντα θα γίνει στις 8.00 το πρωί της Κυριακής, στα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό Κέντρο, νότια την Τέντας).

Βαθμός δυσκολίας: 2

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στο 697 2719232.