Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 23:05

Στη δυτική Πάρνηθα το Σαββατοκύριακο ο Ορειβατικός Καλαμάτας

Στη δυτική Πάρνηθα το Σαββατοκύριακο ο Ορειβατικός Καλαμάτας

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ 
Τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και ειδικότερα την πανέμορφη δυτική πλευρά του θα περπατήσουν και θα ανέβουν την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας. Η αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου θα γίνει το Σάββατο…

Όπως σημειώνει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, «την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 ο σύλλογός μας θα βρεθεί στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας για να περπατήσει στην δυτική πλευρά του βουνού. Η Πάρνηθα είναι το βουνό της Αθήνας της περιοχής όπου βρίσκονται οι περισσότεροι ορειβατικοί σύλλογοι με τα πιο πολλά μέλη στη χώρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο πλήθος ορεινών δραστηριοτήτων να γίνονται εκεί και μεταξύ άλλων να έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών, 2 μεγάλα καταφύγια, αρκετά μικρότερα και πολλές περιοχές δημοφιλείς για αναρρίχηση.

Εμείς με την καθοδήγηση και φιλοξενία του συλλόγου ΕΠΟΣ Φυλής θα περπατήσουμε στη περιοχή της Μονής Κλειστών σε μια διαδρομή που περνά μέσα από δάση, ρέματα (Γκούρα, Γιαννούλα κτλ) και  σημεία ιστορικού – αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Σπήλαιο Πανός, αρχαίο φρούριο Φυλής κτλ)  

Η διαδρομή είναι κυκλική, μήκους περίπου 16χλμ. και διάρκειας 5:30-6:00 περίπου ώρες.

Η αναχώρηση από Καλαμάτα, από τα γραφεία μας, θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου (7/10) στις 4:00.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ. 2721097733) και στα τηλ.: 6944574797, 6977716580».